1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Isparta’da elektrik kesintilerinde yaptırım uygulanacak

Isparta’da elektrik kesintilerinde yaptırım uygulanacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Isparta’da elektrik kesintileriyle ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatacaklarını ve şehirde elektrik altyapısının güçlendirilmesi için talimat verdiklerini açıkladı.

Isparta’da elektrik kesintilerinde yaptırım uygulanacak

Enerji Günlüğü - Isparta’da kar yağışı nedeniyle yaşanan elektrik kesintileriyle ilgili soruşturma başlatılacak. Soruşturma sonucuna göre gerekli yaptırımlar uygulanacak.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Isparta'da etkili olan yoğun kar yağışının ardından 3 Mart’ta yaşanan elektrik kesintilerine ilişkin açıklama yaptı. Dönmez, Isparta'da TEİAŞ 7. Bölge Müdürlüğü’nde düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, yaşanan tüm bu sürece ilişkin Akdeniz EDAŞ ile ilgili Bakanlık olarak detaylı soruşturma başlatacaklarını daha önce ifade ettiklerini hatırlatarak, son yaşanan olayı da tüm boyutlarıyla ele alacaklarını dile getirdi. 

Performansı düşük şirketlere karşı denetimleri sıklaştıracaklarını belirten Dönmez, “Vatandaşlarımızın mağdur edilmesine asla izin veremeyiz. Soruşturma sonucuna göre şirkete gereken tüm yaptırımları uygulayacağız. Kesintilerden dolayı meskenlerdeki elektrik, elektronik eşyalarda hasar söz konusuysa şirket tarafından tazmin edildi, tazmin edilmeye de devam edilecek” dedi.

Dönmez, il ve ilçe merkezlerinde büyük oranda sorunlar giderildiğini de sözlerine ekledi.

TEKNİK TALİMATLAR VERDİK

Dönmez, elektrik kesintisinin yaşandığı Isparta'da sahaya intikal ettiklerinde teknik ekibin yeterli olmadığını fark ettiklerini ve Akdeniz EDAŞ’ın 11 dağıtım bölgesindeki 13 ilden teknik ekibi kente getirdiklerini kaydetti. Dönmez, "Değişen iklim koşulları karşısında şebekenin yeniden gözden geçirilerek güçlendirilmesi, şehir merkezindeki hatların yer altına alınması çalışmasını hızlandırarak tamamlanması, mevcut hatların izolasyonlu kablolarla değiştirilmesi gibi teknik talimatları verdik. Çalışmaya Nisan’dan itibaren başlanacak ve bu yıl içerisinde tamamlanacak. Böylece bu tür afetlere karşı Isparta'nın elektrik dağıtım altyapısı güçlenmiş olacak" diye konuştu.

FATURA TAHSİLATLARI ERTELENECEK

Mevzuat müsaade ettiği için fatura tahsilatlarının ertelenmesi uygulamasını hayata geçirdiklerini kaydeden Dönmez, bu süreçte de değerlendirmeleri tekrar yapacaklarını, vatandaşların talebini hassasiyetle değerlendirdiklerini belirtti.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler