1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail doğalgazı için görüşmeler yürütülüyor

İsrail doğalgazı için görüşmeler yürütülüyor

Enerji Günlüğü - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ürettikleri doğalgazı Türkiye'ye satmak için Ankara ile görüşmekte olduklarını bildirdi.Uluslararası...

İsrail doğalgazı için görüşmeler yürütülüyor

Enerji Günlüğü - İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ürettikleri doğalgazı Türkiye'ye satmak için Ankara ile görüşmekte olduklarını bildirdi.

Uluslararası Ticaret Odası Tahkim Mahkemesi'nin Mısır'ı İsrail Elektrik Kurumu'na 1,8 milyar dolar tazminat ödemeye mahkum etmesinin ardından Mısır, İsrail'den gaz ithalatına yönelik yaptığı görüşmeleri durdurması nedeniyle İsrail'in potansiyel müşteri arayışı sürüyor. İsrail Parlamentosu Knesset'te Finans Komitesi'ne konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ürettikleri doğal gazı Türkiye'ye satmak için Ankara ile görüşmekte olduklarını bildirdi.

Hükümete, doğalgaz planlarının onaylanmasında anti tekel regülatörlerini by pass etme hakkı veren Kloz 52'yi savununan Netanyahu, sunulan planın İsrail'in enerji güvenliğini sağlayacağını belirtti. Netanyahu, "Eğer gaz planı onaylanmaz ise, rekabet gücümüzü, enerji güvenliğimizi ve gaz ihraç etme kabiliyetimizi kaybederiz" dedi.

Netanyahu'nun önerdiği plan, İsrail merkezli Delek ve ABD merkezli Noble Energy'nin İsrail'in en büyük doğal gaz sahası Leviathan'ı işletmeye devam etmelerini öngörüyor. Ancak Delek ülkenin ikinci büyük doğal gaz sahası Tamar'daki yüzde 31,3 payını 6 yıl içinde satacak. Noble de Tamardaki yüzed 36 payını yüzde 25'e indirecek. İki şirket Tanin ve Krarish sahalarındaki paylarını da 14 ay içinde satacaklar.

Önceki ve Sonraki Haberler