1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İsrail ve G.Kıbrıs gaz sahalarını birleştirecek

İsrail ve G.Kıbrıs gaz sahalarını birleştirecek

Enerji Günlüğü - İsrail ve Güney Kıbrıs karasularında bulunan Afrodit ve Yishai doğalgaz sahalarını Eylül ayına kadar birleştirmeyi planlıyor.İsrail...

İsrail ve G.Kıbrıs gaz sahalarını birleştirecek

Enerji Günlüğü - İsrail ve Güney Kıbrıs karasularında bulunan Afrodit ve Yishai doğalgaz sahalarını Eylül ayına kadar birleştirmeyi planlıyor.

İsrail ve Güney Kıbrıs tarafından yapılan ortak açıklamaya göre, Kıbrıs karasularında bulunan Afrodit doğalgaz sahası ile İsrail karasularında bulunan Yishai doğalgaz sahasının birleştirilmesi için çalışma yürütüldüğü ve bu yılın Eylül ayına kadar birleştirme işleminin tamamlanmasının beklendiği belirtildi. 

İki ülke Başbakanları bir araya gerlerek konuyu görüştü. İki lider ayrıca Türkiye ile yaşanan Kıbrıs sorunu konusunun çözümü için de uluslararası yasa çerçevesinde çalışmaların sürdürüleceğini kaydetti. 

Yishai doğalgaz sahasının yüzde 63'üne İsrailli milyarder Beni Steinmetz sahip. Güney Kıbrıs Münhasır Ekonomik Sahasında bulunan Afrodit sahasının hisseleri ise İsrailli Delek Group (%30), Amerikan Noble Energy (%35) ve Shell'e (%35) ait. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler