1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İstanbul’un Adaları’nda deniz plastikten arındırılacak

İstanbul’un Adaları’nda deniz plastikten arındırılacak

İstanbul’un Adalar’ında atık yönetimi iyileştirilerek, plastik kirliliği yok edilecek ve sağlıklı bir deniz ekosistemi oluşturulacak.

İstanbul’un Adaları’nda deniz plastikten arındırılacak

Enerji Günlüğü - İstanbul’un Adalar’ında atık yönetimi iyileştirilerek, plastik kirliliği yok edilecek ve sağlıklı bir deniz ekosistemi oluşturulacak.

WWF - Türkiye (Doğal Hayatı Koruma Vakfı), Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Adalar Belediyesi işbirliği ile gerçekleşen İstanbul’un Adaları Sıfır Atık Uygulama Bölgesi projesi Büyükada’da yapılan toplantıyla kamuoyuna tanıtıldı.

Büyükada’da İDO İskelesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte, Adalar’da öncelikle bilinçlendirici faaliyetler yürütülerek bireysel davranışların değiştirilmesinin hedefleneceği kaydedildi. Öğrencilere ve gençlere, adada yaşayan yetişkinlere, adayı ziyaret eden yerli ve yabancı turistlere yönelik bilgilendirici dokümanlar hazırlanırken, plastik tüketimine karşı festivaller düzenlenmesi, okullarda bu konuda çalışacak kulüpler kurulması planlanıyor. 

ATIKLAR EVLERDE AYRIŞTIRILACAK

Proje kapsamında, belirli yerlere farklı atıklar için kumbaralar yerleştirilecek. Organik atıklar ve geri dönüşebilecek atıklar ayrı ayrı toplanacak. Organik atıklar kompost, gübre haline getirilip park ve bahçelerde kullanılacak. Atıkların evlerde ve işyerlerinde ayrı toplanması için belediyelerce sistem kurulacak. Tek kullanımlık plastik malzemenin tüketilmemesi için çaba gösterilirken, vatandaşlarla işbirliği yapılarak bu malzemelerin kullanımının azaltılması amaçlanacak. Restoranlara, teknelere ve otellere plastik malzeme kullanmamaları için çağrı yapılacak. Alınan sonuçlar belirli performans kriterlerine göre değerlendirilerek gerekli adımlar atılacak.

Önceki ve Sonraki Haberler