1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. İzgaz, Kocaeli’nin köylerine doğalgaz götürüyor

İzgaz, Kocaeli’nin köylerine doğalgaz götürüyor

Palmet’e geçen İzgaz’ın yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Kocaeli’nin köylerine kadar doğalgaz götüren şirket, Deniz Geçişi Projesi’ni de tamamladı.

İzgaz, Kocaeli’nin köylerine doğalgaz götürüyor


Enerji Günlüğü - Palmet’e geçen İzgaz’ın yatırımları hız kesmeden devam ediyor. Kocaeli’nin köylerine kadar doğalgaz götüren şirket, Deniz Geçişi Projesi’ni de tamamladı.

Kocaeli bölgesine doğal gaz arzı sağlayan İzgaz, 8 Mart 2021 tarihinde Palmet Şirketler Grubu’na dahil olduktan sonra yatırım tavanını yükselterek başlattığı yeni yatırım bölgelerindeki çalışmaları tamamlıyor. 

tamer-sonmez.jpg150 milyon lira olarak açıklanan yatırım bedeli ile Temmuz ayı itibarıyla 22 bölgede başlatılan çalışmaların sonuna gelindiğini belirten Palmet Enerji Gaz Grup Başkanı Tamer Sönmez, “Mart ayında devraldığımız İzgaz’da yatırım süreçlerinin planlamasını yaparak çalışmaya başladık. 2021 yılında yaklaşık 300 km hat imalatı yaptık” diye konuştu.  

KOCAELİ’DE KÖYLER DOĞALGAZA KAVUŞUYOR

Sönmez, Kocaeli’deki doğal gaz hattının köylere kadar uzandığını belirterek,  “2021 yılının ikinci yarısı itibarıyla başladığımız çalışmalarda Kandıra’nın Cebeci Köyü ve Safalı Köyü’ne, Gölcük’te Hasaney, Nimetiye ve Nüzhetiye köylerine gaz arzı sağlandı. Aralık ayı sonuna kadar İzmit’te 13, Kartepe’de 2, Kandıra’da 6 ve Körfez’de 1 köye gaz arzı sağlanacak. Doğalgazın Kocaeli’de yaygınlaşması için çalışmalarımız tüm hızıyla 2022 yılında da devam edecek” diye konuştu.

DENİZ GEÇİŞİ TAMAM

Gaz Grup Başkanı Sönmez, bölgenin en önemli doğal gaz projelerinden biri olan Deniz Geçişi Projesi’nin de tamamlandığını belirterek, “Derince ile Gölcük arasındaki deniz dibi doğal gaz boru hattı tamamlanarak gaz arzı sağlandı. Yaklaşık 38 metre su derinliğinden geçilerek 3000 metrelik hat imalatı yapıldı. Bu projeyle artan gaz arzına karşın dengeli şebeke basıncı sağlanarak kesintisiz gaz arzını sağlayabiliyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler