1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İzmir Aliağa’da atık ara depolama tesisi işletilecek

İzmir Aliağa’da atık ara depolama tesisi işletilecek

Aliağa Belediyesi Petrol A.Ş., İzmir’in Aliağa ilçesinde tehlikeli ve tehlikesiz atık ara depolama tesisi işletecek.

İzmir Aliağa’da atık ara depolama tesisi işletilecek

Enerji Günlüğü - Aliağa Belediyesi Petrol A.Ş., İzmir’in Aliağa ilçesinde tehlikeli ve tehlikesiz atık ara depolama tesisi işletecek.

Aliağa Belediyesi Petrol A.Ş. tarafından İzmir İli, Aliağa İlçesi, Samurlu Köyü’nde, tapunun 246 Ada, 14 no’lu parselinde Atık Ara Depolama Tesisi’nin işletilmesi planlanıyor. 

670 bin lira değerindeki proje kapsamında kurulu bulunan tesiste gerekli izinler alındıktan sonra atıklar yeniden değerlendirilmek üzere lisanslı geri kazanım tesislerine veya bertarafı için lisanslı bertaraf tesislerine gönderilmeden önce, belirli miktara gelene dek düzenli olarak depolanacak. Dolayısıyla doğal kaynakların korunması, enerji tasarrufu, atık miktarının azaltılması ve geleceğe yönelik ekonomik problemlerin ortadan kaldırılmasına küçük ölçekli de olsa katkı sağlayacak. 

DEPOLAMA KAPASİTESİ BELİRLENEMİYOR

Atıkların depolamasının yapılacağı alan toplamda 3000 m2’lik bir alan olmakla beraber; 1949 m2’lik kısmı ara depolama alanı olarak kullanılacak. Depolama alanı yüksekliği 6,5 m. olduğundan ara depolama alanının atık depolama hacmi 12670 m3. Ancak ara depolaması yapılacak atıkların hangi periyotlarla tesisten gönderileceği bilinmediğinden, yıllık depolama kapasitesi belirlenemiyor.

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler