1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. İzmir Torbalı’da atık lastikler geri dönüştürülecek

İzmir Torbalı’da atık lastikler geri dönüştürülecek

Orbay Plastik, İzmir’in Torbalı ilçesinde bulunan tesisinde yılda ortalama 4356 ton ömrünü tamamlamış lastiği geri dönüştürecek.

İzmir Torbalı’da atık lastikler geri dönüştürülecek

Enerji Günlüğü - Orbay Plastik, İzmir’in Torbalı ilçesinde bulunan tesisinde yılda ortalama 4356 ton ömrünü tamamlamış lastiği geri dönüştürecek.

İzmir İli, Torbalı İlçesi, Yazıbaşı Mahallesi 431 Sokak No: 10 adresinde ve tapunun L18-C-02-A paftası, 376 ada, 2 parselde “Orbay Plastik Kauçuk Geri Dönüşüm San. Tic. Ltd. Şti.” tarafından “Orbay Plastik ve Kauçuk Geri Dönüşüm Tesisi (4356 ton/yıl Kapasiteli)” projesinin kurulması ve işletilmesi planlanıyor.

906.000 TL bedelli proje kapsamında yıllık ortalama 4356 ton ömrünü tamamlamış lastiğin parçalama- kırma yöntemi ile geri dönüşümü sağlanması planlanıyor. Tesiste ömrünü tamamlamış lastiklerin kırılması ile elde edilen lastik granüllerin bir kısmı kauçuk parke üretiminde hammadde olarak kullanılacak.

Kullanılacak makine ve ekipmanlar hali hazırda işletmede olan tesiste kullanılmakta olduğundan yeni makine ve ekipman alınmayacak. 

Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler