1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Japonya 22 yeni kömür santrali kuracak

Japonya 22 yeni kömür santrali kuracak

Japonya önümüzdeki beş yıl içinde 17 farklı sahada 22 yeni kömür yakıtlı elektrik santrali kurmayı planlıyor. 

Japonya 22 yeni kömür santrali kuracak

Enerji Günlüğü - Japonya önümüzdeki beş yıl içinde 17 farklı sahada 22 yeni kömür yakıtlı elektrik santrali kurmayı planlıyor. 

İklim krizi ile mücadelenin küresel anlamda hız kazandığı bir dönemde Japonya, elektrik üretiminde en kirli kaynak olan kömür santrallerini devreye almayı planlıyor. Fukuşima Nükleer Santrali’nde yaşanan felaketten sonra tüm nükleer santrallerini kapatan Japonya önümüzdeki beş yıl içinde 17 farklı sahada 22 kömür yakıtlı elektrik santrali kurmayı planlıyor. 

Düşük emisyonlu bir Olimpiyat vadeden Japonya’da, Olimpiyatların yapılacağı yıl beş yeni kömür yakıtlı elektrik santralini işletmeye başlayacak olması ise çevrecilerin eleştirilerine hedef oldu.

Japonya elektrik ihtiyacının üçte birinden fazlasını kömürden üretiyor. Ömrünü tamamlayan kömür santrallerinin devre dışı bırakılmasına rağmen ülkenin elektrik üretiminde kömürün payının 2030 yılında yüzde 25’ten fazla olması bekleniyor.

İklim krizinin etkilerini şimdiden yaşamaya başlayan Japonya’da 2018 yılında bin kişi aşırı sıcaklardan dolayı hayatını kaybetmişti. Paris İklim Anlaşması çerçevesinde Japonya sera gazı emisyonlarını 2030 yılına kadar 2013 yılı seviyesinden yüzde 26 oranında azaltmayı hedefliyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler