1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Japonya yurtdışı kömür santrali desteğini azaltacak

Japonya yurtdışı kömür santrali desteğini azaltacak

Japonya, deniz aşırı kömürlü elektrik santrallerine verdiği devlet destekli kredileri sıkılaştırarak azaltacak.

Japonya yurtdışı kömür santrali desteğini azaltacak

Enerji Günlüğü - Japonya, deniz aşırı kömürlü elektrik santrallerine verdiği devlet destekli kredileri sıkılaştırarak azaltacak.

Japonya Hükümeti, ülke içinde olduğu kadar Endonezya ve Vietnam gibi ülkelerde kömür yakıtlı elektrik santralleri kurulumlarına sağladığı destekleri azaltacağını açıkladı. Atmosferi en çok kirleten fosil yakıt olan kömüre verdiği destekler nedeniyle yoğun eleştirilerin ardından hükümet, projeler için kredi kriterlerini sıkılaştırarak deniz aşırı kömürlü elektrik santrallerine devlet destekli finansman ve diğer destekleri düşüreceğini bildirdi. 

Japon özel bankaları ve şirketler de kömür politikalarını sıkılaştırıp yatırımlarını azaltıyorlar. 

YENİ POLİTİKA İLGİNÇ MUAFİYETLER İÇERİYOR

Açıklamaya göre yeni politika bazı muafiyetler içeriyor. Normal tesislerden yaklaşık % 15 daha az karbondioksit salan entegre doğalgaz kombine çevrim santrallerine destek devam edecek. Yine kömür ve biyokütlenin birlikte kullanıldıkları santraller ile yenilenebilir enerji santrallerine destekler de sürecek. Bunların dışında, kömürün dışında bir alternatifin bulunmadığı ülkelere Japonya’nın “temiz kömür teknolojisi”nin sağlanacağı kaydedildi. Bu durum uzmanlar ve çevreciler tarafından yeni politikanın başarısı konusunda endişe ile karşılandı. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler