1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Japonya’dan denizüstü RES ihalesi

Japonya’dan denizüstü RES ihalesi

Japonya hükümeti, ülkenin Kuzey bölümünde 1050 MW üretim kapasitesi olacak iki yeni denizüstü rüzgâr enerji santrali alanı için yatırımcıları seçmek üzere üçüncü büyük ihale sürecini başlattı. 

Japonya’dan denizüstü RES ihalesi

Enerji Günlüğü - Japonya, karasularında rüzgar enerji santralleri kurulumu için üçüncü büyük ihale sürecini başlattı. İhale ile toplam 1050 MW kurulu gücünde santral kurulumları için işletmeciler belirlenecek.

Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı, 2030 yılına kadar 10 bin MW denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi kurulu gücüne ulaşma hedefi kapsamında yerli ve yapancı yatırımcıları toplam 1050 MW'lık iki yeni saha için teklif vermeye davet ediyor. Bakanlığın bu kapsamda başlattığı ihale turuna şimdiden RWE, CIP, JERA ve TEPCO gibi şirketlerin ilgi gösterdiği kaydediliyor.

SANTRAL ALANLARI

Santral alanlarından biri Japonya Denizi'nin Güney tarafında, Aomori bölgesinin açıklarında, Tsugaru kenti ile Ajigasawa kasabası yakınlarında yer alacak. Santralin toplam kurulu kapasitesi 600 MW olacak. Diğeri ise Yamagata bölgesinin kıyısında, Yuza kasabası yakınında olacak ve 450 MW kurulu gücünde olacak.

Denizüstü rüzgâr enerjisi santralleri geliştirme konusunda her iki proje de 2023 yılı Ekim ayında "deneme alanları" olarak seçilmişti. Her iki proje de sabit tabanlı rüzgâr santrallerinden oluşacak. Projelerin 2030 yılı ortalarında işler duruma gelmesi bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler