1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kadıköylüler atık noktalarını 'cep'lerinden öğrenecek

Kadıköylüler atık noktalarını 'cep'lerinden öğrenecek

Enerji Günlüğü - Kadıköy Belediyesi, en yakın atık getirme noktasını bildiren bir akıllı telefon uygulaması geliştirdi.Atıkların geri dönüştürülerek...

Kadıköylüler atık noktalarını 'cep'lerinden öğrenecek

Enerji Günlüğü - Kadıköy Belediyesi, en yakın atık getirme noktasını bildiren bir akıllı telefon uygulaması geliştirdi.

Atıkların geri dönüştürülerek yeniden kazandırılması ve doğanın korunması ile ilgili birçok öncü çalışmayı başlatan Kadıköy Belediyesi bir ilke daha imza attı. Belediye akıllı telefonlar ve tabletler için “Atık Getirme Noktalarımız” uygulaması geliştirdi. Türkiye’de ilk olan bu uygulama ile en yakın atık getirme noktası öğrenilebiliyor.

Android ve İOS cihazlarda kullanılabilen “Atık Getirme Noktalarımız” uygulaması konum kullanılarak en yakın atık noktasını hızlı ve kolayca bulmaya yardımcı oluyor.

Çevreye ve geri dönüşüme katkıda bulunmak için yapılan bu uygulama ile geri dönüşümün hızlandırılması ve tekrar geri kazandırılması amaçlanıyor. 

Ambalaj Atıkları, Cam Ambalaj Atıkları, Atık Pil, Elektronik Atık, Bitkisel Atık, Tekstil Atık, Atık İlaç noktalarına “navigasyon” üzerinden ulaşılabilecek. Uygulamayı iOS cihazlarda https://goo.gl/42lUrH, Android cihazlarda ise https://goo.gl/9xFh26 adreslerinden indirmek mümkün.

KADIKÖY’DE GERİ DÖNÜŞÜM :

Kadıköy'de günlük 600 ton çöp toplanıyor. Bu atıkların %12’si ise geri dönüşebilen malzemelerden oluşuyor. Çöpe giden atıkların %45’ini kağıt, %23’ünü plastik, %18’ini cam, %9’unu metal ve %5’ini de tekstil atıkları oluşturuyor. Belediye 2016 yılında yaklaşık 9000 ton ambalaj atığı topladı.

Kadıköy’de yüzde 86 oranıyla en çok cam atık toplanıyor. Bunu yüzde 84 ile atık piller, kağıt takip ediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler