1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kahramanmaraş’a 127 milyon liralık çevre yatırımı

Kahramanmaraş’a 127 milyon liralık çevre yatırımı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri Çevre Altyapı Temel Hizmetler Birliği, 127 milyon lira yatırımla Afşin ilçesinde Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi kuracak.

Kahramanmaraş’a 127 milyon liralık çevre yatırımı

Enerji Günlüğü - Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri Çevre Altyapı Temel Hizmetler Birliği, 127 milyon lira yatırımla Afşin ilçesinde Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisi kuracak.

Kahramanmaraş İli, Afşin İlçesi, Afşinbey Mahallesi, Suluk Mevkii’ nde yaklaşık 46,2 ha’ lık alan üzerinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri Çevre Altyapı Temel Hizmetler Birliği tarafından katı atık düzenli depolama ve bertaraf tesisi inşa edilip işletilmesi planlanıyor.

Birlik, Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından kendisine verilen yetki ile,  tahsis edilen hibe krediyi faaliyet bölgesi olan Afşin, Elbistan, Ekinözü, Göksun ve Nurhak İlçelerindeki katı atıkların toplanması, düzenli depolanması ve bertaraf edilmesi için gerekli tesisleri kurmak, kurdurmak, işletmek veya işlettirmek üzere kullanacak. Bu çerçevede 16,4 ha alana sahip II. Sınıf Düzenli Depolama Tesisi, 789 ton/gün kapasiteli Mekanik Ayırma Tesisi, 380 ton/gün kapasiteli Kompost Tesisi kurulacak.

5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanunu’ nun 7. maddesinin i) bendi gereği katı atıkların kaynakta toplanması ve aktarma istasyonuna kadar taşınması hariç katı atıkların ve hafriyatın yeniden değerlendirilmesi, depolanması ve bertaraf edilmesine ilişkin hizmetlerin yerine getirilmesi, bu amaçla tesisler kurulması, kurdurulması, işletilmesi veya işlettirilmesi büyükşehir belediyelerinin yükümlülüğünde bulunuyor.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler