1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kaliforniya egzos emisyon standardı belirleme mücadelesi veriyor

Kaliforniya egzos emisyon standardı belirleme mücadelesi veriyor

Kaliforniya Eyalet Yönetimi, Trump’ın kendi emisyon standartlarını belirlemesini engelleme çabalarını destekleyen üreticilerden kamu filoları için yeni araç satın almayacak.

Kaliforniya egzos emisyon standardı belirleme mücadelesi veriyor

Enerji Günlüğü - Kaliforniya Eyalet Yönetimi, Trump’ın kendi emisyon standartlarını belirlemesini engelleme çabalarını destekleyen üreticilerden kamu filoları için yeni araç satın almayacak.

ABD’nin Kaliforniya Eyaleti, egzoz emisyonlarının düzenlenmesi ve denetimi konusunda eyaletin var olan yetkilerini sınırlama mücadelesine girişen ABD Başkanı Donald Trump'a destek veren GM, Toyota, Fiat Chrysler ve diğer araç üreticilerinden kamunun filoları için yeni araç alımlarını askıya aldığını duyurdu. 

GM, Fiat Chrysler ve Toyota ile Global Automakers üyesi araç üreticileri geçtiğimiz ay yaptıkları açıklama ile Trump yönetiminin Kaliforniya'nın kendi emisyon standartlarını belirlemesini engelleme çabalarına destek vermişlerdi. 

Kalifoniya, 2016-2018 döneminde GM'den 58,6 milyon dolar, Fiat Chrysler'den 55,8 milyon dolar, Toyota Motor'dan 10,6 milyon dolar tutarında araç aldı. Ocak ayından itibaren sadece emisyon standartlarını belirlemede kendi yetkisini tanıyan üreticilerden araç satın alacak olan Kaliforniya'nın bu yetkisini Ford Motor, Honda Motor, BMW ve Volkswagen tanımış durumdalar.

 

Önceki ve Sonraki Haberler