1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kalsın: Türkiye 30.4 milyar dolar enerji verimliliği sağlayabilir

Kalsın: Türkiye 30.4 milyar dolar enerji verimliliği sağlayabilir

Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın, Türkiye’nin 10 milyar dolarlık yatırımla 30.4 milyar dolar değerinde enerji verimliliği sağlayabileceğini söyledi.

Kalsın: Türkiye 30.4 milyar dolar enerji verimliliği sağlayabilir

Enerji Günlüğü - Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın, Türkiye’nin 10 milyar dolarlık yatırımla 30.4 milyar dolar değerinde enerji verimliliği sağlayabileceğini söyledi.

Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın’ın 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü’ne özel yaptığı açıklamada, Enerji Bakanlığı tarafından hazırlanan Ulusal Enerji Verimliliği Eylem Planı’na göre Türkiye’nin 10 milyar dolarlık yatırımla 30.4 milyar dolarlık enerji verimliliği sağlayabileceğini söyledi. Enerji açısından sınırlı kaynaklara sahip olan ülkemizin geleceği için enerjiyi verimli kullanma çağrısı yapan Kalsın, “Şu anda tüm dünyada en yeni, en temiz ve ucuz enerji türü olarak verimlilik gösteriliyor. İklim değişikliğiyle mücadele etmek, gelecek nesillere yaşanılabilir bir dünya bırakmak, ülkemizin ve ailemizin bütçesine katkı sunmak için çok basit yöntemlerle enerji verimliliği ve beraberinde tasarruf sağlamak mümkün” dedi.

HER YIL 45 MİLYAR DOLAR DEĞERİNDE ENERJİ İTHALATI YAPIYORUZ

Türkiye’nin özellikle fosil enerji kaynakları açısından şanslı olmadığını ancak son yıllarda yerli ve temiz enerji kaynaklarıyla bu açığın kapatıldığını ifade eden Kalsın, “Bu yatırımlara karşın hala her yıl 45 milyar dolarlık enerji ithalatı yapıyoruz. Öncelikle ülkemizin cari açığını düşürmek ve her yıl dışarıya ödediğimiz bu parayı ülkemizin kalkınması için harcamamız gerekiyor. İşte bu nedenle hayatın her alanında enerjiyi verimli bir şekilde kullanmalıyız” çağrısında bulundu.

Kalsın, Enerji Verimliliği Derneği olarak enerjinin en çok tüketildiği sanayi, ulaştırma, konut ve tarım sektöründe çeşitli projeler hazırladıklarını ve hayata geçirmeye başladıklarını belirterek, “Vatandaşlarımız da bu seferberliği katılarak ev ve iş yerlerinde hayata geçirecekleri basit uygulamalarla hem kendi hem de ülke bütçesine katkı sağlayabilir” dedi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler