1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kalsın: Türkiye enerji verimliliği çalışmaları ivme kazanacak

Kalsın: Türkiye enerji verimliliği çalışmaları ivme kazanacak

Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın, Enerji Arz Güvenliği ve Verimliliği İhtisas Komisyonu’nun kurulmasıyla enerji verimliliği çalışmalarının büyük ivme kazanacağını söyledi. 

Kalsın: Türkiye enerji verimliliği çalışmaları ivme kazanacak

Enerji Günlüğü - Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın, kurulacak olan ‘Enerji Arz Güvenliği ve Verimliliği İhtisas Komisyonu’nun Türkiye’de enerji verimliliği çalışmalarına büyük bir ivme kazandıracağını söyledi. 

“ICCI 2019 – Uluslararası Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı’nın açılışında bir konuşma yapan Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın, sürdürülebilirliğin ve verimliliğin en önemli ayaklarından birinin de finansman olduğuna vurgu yaparak, döviz kurlarındaki hareketliliğin ülkemizde bir finansman sorununa yol açtığını belirtti. 

Kalsın, “Bu sorun, hızla büyüyen ve özel sektör tarafından çok ciddi yatırımların yapıldığı enerji sektöründe daha yoğun hissediliyor. Devletimiz burada da devreye girdi. Şirketlerin üretime devam etmesi, yatırımların heba olmaması için Enerji Sermayesi Girişim Fonu’nun hayata geçirilmesi kararı alındı. Fonun nasıl işleyeceği konusunda yapılan çalışmaların bitmek üzere olduğu haberini büyük bir mutlulukla öğrenmiş bulunuyoruz. Bu fon sayesinde finansman sorunu yaşayan şirketler, hayatlarını sürdürmeye ve üretmeye devam edecek. Enerji Sermayesi Girişim Fonu’nun bir diğer önemli katkısı ise hiç kuşkusuz yerli ve yabancı yatırımcılara vereceği güven olacak” şeklinde konuştu. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü/İstanbul

 

Önceki ve Sonraki Haberler