1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kalsın: Verimlilik yeni bir istihdam alanı

Kalsın: Verimlilik yeni bir istihdam alanı

Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın, enerji verimliliğinin  Türkiye gibi genç nüfusa sahip bir ülke için yeni bir fırsat, çok önemli bir istihdam alanı olacağını söyledi. 

Kalsın: Verimlilik yeni bir istihdam alanı

Enerji Günlüğü - Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın, enerji verimliliğinin  Türkiye gibi genç nüfusa sahip bir ülke için yeni bir fırsat, çok önemli bir istihdam alanı olacağını söyledi. 

Enerji Verimliliği Derneği tarafından Özyeğin Üniversitesi’nde düzenlenen “Verimli Buluşmalar” etkinliğinde bir konuşma yapan Enerji Verimliliği Derneği Başkanı Murat Kalsın, verimliliğin yeni bir istihdam alanı olduğunu ve enerji verimliliğinin dünyada 234 milyar dolarlık bir sektör haline geldiğini söyledi. Kalsın, “ABD’deki toplam iş gücünün yüzde 28’i enerji verimliliği sektöründe çalışıyor. Verimlilik, Türkiye gibi genç nüfusa sahip bir ülke için yeni bir fırsat, çok önemli bir istihdam alanı olacak” dedi. 

Enerji verimliliğinin aynı zamanda teknoloji ve inovasyonu da tetiklediğini ifade eden Kalsın, konuşmasını şöyle sürdürdü: Dünyadaki enerji verimliliği çalışmalarına baktığımızda yeni fikirlerin ve girişimlerin başrolü oynadığını görüyoruz. Gençlerimiz artık yeni fikirlerini, buluşlarını hayata geçirecek fırsatlara da sahip, devletimizin sunduğu desteğin yanı sıra melek yatırımcılar, çeşitli uluslararası fonlara ulaşmak mümkün. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler