1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kamu binalarında enerji tasarrufu hedefi yüzde 30’a çıktı

Kamu binalarında enerji tasarrufu hedefi yüzde 30’a çıktı

Kamu kuruluşlarına ait binalardaki enerji tasarrufu hedefi, 2030 yılına kadar %30’a çıkarıldı.

Kamu binalarında enerji tasarrufu hedefi yüzde 30’a çıktı

Enerji Günlüğü - 2023 yılı sonuna kadar %15 olan kamu kuruluşlarına ait binalardaki enerji tasarrufu hedefi, 2030 yılına kadar %30’a çıkarıldı.
 
03 Kasım 2023 tarihli ve 2023/15 sayılı Kamu Binalarında Enerji Tasarrufu başlıklı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlandı. Buna göre kamu kaynaklarının verimli kullanılması ve enerji maliyetlerinin azaltılması amacıyla enerji yöneticisi görevlendirmekle yükümlü olan kamu kuruluşlarının binaları için daha önce belirlenen %15 enerji tasarrufu hedefi, 2030 yılına kadar %30’a yükseltildi. 

Genelgede, belirlenen tasarruf hedefine ulaşılarak enerji verimliliğinin ve emisyon azaltımının sağlanması amacıyla Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının koordinasyonunda, 2024-2030 yıllarında kullanılmak üzere, Kamu Binalarında Tasarruf Hedefi ve Uygulama Rehberi hazırlanacağı bildirildi. Rehber Bakanlığın resmi web sitesinde yayınlanacak. 

Kamu kuruluşları, tasarruf hedefine yönelik uygulamaları ve enerji tasarrufu hesaplarını rapor halinde hazırlayarak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına bildirimde bulunacaklar. 

Önceki ve Sonraki Haberler