1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi’ne IBRD hibesi

Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi’ne IBRD hibesi

Türkiye ile Dünya Bankası, Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi için, 3,8 milyon dolarlık hibe anlaşması onaylandı. 

Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi’ne IBRD hibesi

Enerji Günlüğü - Türkiye ile Dünya Bankası, Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi için, 3,8 milyon dolarlık hibe anlaşması onaylandı. 

Kamu Binalarında Enerji Verimliliği Projesi için Türkiye Cumhuriyeti ile Temiz Teknoloji Fonu’nun Uygulayıcı Kurumu Sıfatındaki Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası (IBRD) Arasındaki Temiz Teknoloji Fonu Hibe Anlaşması onaylandı. 

Proje’nin 1-a (i) ve 1-b bölümlerinin finansmanı için Dünya Bankası (IBRD) ile daha önce 135.900.000 euro kredi anlaşması yapılmıştı. Proje’nin 1-a (ii) ve 1-c bölümlerinin finansmanı için de Temiz Teknoloji Fonu ile Türkiye arasında 46.200.000 dolar imtiyazlı kredi anlaşması yapılmıştı. 

Proje’nin 2. bölümünün finansmanı için Dünya Bankası (IBRD) ile 3.800.000 euro hibe anlaşması bugün onaylandı. Hibe tutarı Türkiye adına, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından kullanılacak. 

Hibe kapsamında; Proje’nin 2-a bölümü kapsamındaki mallar, danışmanlık dışı hizmetler, danışmanlık hizmetleri ve eğitim harcamalarında kullanmak üzere 2.100.000 doların %100’ü tek seferde kullanılabilecek. 

Proje’nin 2-b bölümü kapsamındaki mallar, danışmanlık dışı hizmetler, danışmanlık hizmetleri ve eğitim harcamalarında kullanmak üzere 1.700.000 dolar tutarında hibenin de %100’ü bir seferde kullanılabilecek. 

Hibe kullanım programı kapanış tarihi 31 Aralık 2025 olacak. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler