1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kamudaki sabit elektrik tüketiminde sayaçsız dönem

Kamudaki sabit elektrik tüketiminde sayaçsız dönem

Enerji Günlüğü - Sabit elektrik tüketimi bulunan kamu tesislerinde tüketicinin talebi ve dağıtım şirketinin uygun görmesi halinde sayaç kullanılmadan...

Kamudaki sabit elektrik tüketiminde sayaçsız dönem

Enerji Günlüğü - Sabit elektrik tüketimi bulunan kamu tesislerinde tüketicinin talebi ve dağıtım şirketinin uygun görmesi halinde sayaç kullanılmadan fiyatlandırmaya gidilebilecek.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, Elektrik Piyasası Tüketici Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik'i bugünkü Resmi Gazete'de yayımladı.

Buna göre, kamu tüzel kişileri tarafından kullanılan ya da kullandırılan reklam, ilan ve tanıtım amaçlı elektrik tesisleri ile kamu tüzel kişilerinin verdiği izin, ruhsat, lisans ya da belgeye dayalı olarak elektronik haberleşme hizmeti veya kamu güvenliği için kullanılan elektrik tesislerinde, tüketicinin talebi ve dağıtım şirketinin uygun görmesi halinde, tesisin kurulu gücü, çalışma saatleri ve varsa geçmiş dönem tüketimleri göz önünde bulundurulmak suretiyle talep sahibi ile dağıtım şirketince tespit edilen tüketim değerlerine göre sayaç tesis edilmeksizin perakende satış sözleşmesi veya ikili anlaşma imzalanması ve/veya faturalandırma yapılması mümkün olacak.

TEKİL KOD DÖNEMİ

Ayrıca tanımlar kısmına 'Tekil kod' tanımı, "Dağıtım şirketleri tarafından dağıtım bölgelerindeki her bir tüketim noktası için belirlenen ve tüketim noktasının Piyasa Yönetim Sistemine kaydı için de kullanılan münhasır kayıt kodu" olarak eklendi. Buna bağlı olarak, Görevli tedarik şirketleri tarafından düzenlenen ödeme bildirimlerinde, asgari olarak 'Tekil Kod' bilgisi de yer alacak.

Yine, görevli tedarik şirketleri 01/04/2016 tarihine kadar faturalara tekil kod bilgisinin eklenmesine ilişkin çalışmalarını tamamlayacaklar. Söz konusu tarihe kadar rekabeti kısıtlayıcı veya engelleyici etki doğmamasını teminen, tekil kodun faturalarda yer alan bilgilerden türetilmesi esas olacak.

KESİM BİLDİRİMİNE EK BİLGİLER EKLENECEK

Ödenmeyen elektrik borçları nedeniyle yapılan kesme bildiriminde kesme tarihine, saatine, mühür bilgilerine, endeks değerlerine ve kesmeyi yapan çalışana ait sicil numarasına veya şirket tarafından belirlenen koda yer verilmesi zorunlu olacak.

Yeni düzenlemeyle, zamanında ödenmeyen borçlar nedeniyle TEİAŞ veya dağıtım lisansı sahibi tüzel kişi tarafından yapılan elektrik kesmelerde düzenlenmesi gereken kesme bildiriminde yer verilmesi gereken bilgiler arttırıldı. Daha önce kesme tarihi ile saatine ve son endeks değerine yer verilmesi zorunlu olan kesme bildiriminde yeni düzenlemeyle artık kesme tarihine, saatine, mühür bilgilerine, endeks değerlerine ve kesmeyi yapan çalışana ait sicil numarasına veya şirket tarafından belirlenen koda yer verilmesi zorunlu hale geldi.

Sabiha KÖTEK

Önceki ve Sonraki Haberler