1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. HİDRO

  4. Kayalı Elektrik’den Malatya’ya 3,8 MW’lık HES

Kayalı Elektrik’den Malatya’ya 3,8 MW’lık HES

Enerji Günlüğü- Kayalı Elektrik Üretim Tic. Ve San. A.Ş., Malatya’da kurmayı hedeflediği Kayalı I Regülatörü, Kayalı II Regülatörü ve Kayalı...

Kayalı Elektrik’den Malatya’ya 3,8 MW’lık HES

Enerji Günlüğü- Kayalı Elektrik Üretim Tic. Ve San. A.Ş., Malatya’da kurmayı hedeflediği Kayalı I Regülatörü, Kayalı II Regülatörü ve Kayalı HES Projesi için çalışmalara başladı.

Proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvurusunu yapan şirket, tüm izinleri alması ile Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’ndan (EPDK) lisansını alarak, inşaat çalışmalarına başlamayı hedefliyor.

HES’İN KURULU GÜCÜ 3,8 MW OLACAK

Malatya İli, Doğanşehir İlçesi, Kapıdere Köyü, Sinekli – Asaf’ın Komu Mevkii, Kapı Deresi – Sürgü Çayı – Tatlar Deresi üzerinde kurulacak Kayalı I Regülatörü, Kayalı II Regülatörü ve Kayalı HES 3.80 MWm, 3.64 MWe kurulu gücünde olacak.

Kayalı I-II Regülatörleri ve HES projesi ile Sürgü Çayı üzerinde yer alacak Kayalı-1 Regülatörü, Kayalı-1 Regülatörü’nden çevrilen suları Kayalı-2 Regülatörü membasına aktaran bir iletim sistemi (kanal+tünel+kanal), Tatlar Çayı üzerinde bulunan Kayalı-2 Regülatörü, Kayalı-2 Regülatörü’nden alınan suları yükleme havuzuna götüren bir iletim kanalı, Yükleme Havuzu ve Vana Odası, Cebri Boru ile Kapı Dere üzerinde yer alan Kayalı HES’in yapılarak enerji üretimi planlanıyor.

Kayalı I-II Regülatörleri ve HES projesi ile 6,016 GWh/yıl firm enerji, 11,246 GWh/yıl sekonder enerji olmak üzere yılda toplam 17,262 GWh/yıl enerji üretilmesi planlanıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler