1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Kazakistan kuracağı 4. nesil enerji santralinin yerini belirledi

Kazakistan kuracağı 4. nesil enerji santralinin yerini belirledi

Enerji Günlüğü – Kazakistan, ülkenin doğusundaki Kurçatov şehrinde 4. nesil nükleer enerji santrali kuracak.Kazakistan Ulusal Nükleer Merkezi Başkanı...

Kazakistan kuracağı 4. nesil enerji santralinin yerini belirledi

Enerji Günlüğü – Kazakistan, ülkenin doğusundaki Kurçatov şehrinde 4. nesil nükleer enerji santrali kuracak.

Kazakistan Ulusal Nükleer Merkezi Başkanı Kayrat Kadırjanov, 4. nesil enerji santrali kurmak için bütün şartların hazır hale geldiğini söyleyerek, nükleer santral kurulması için daha önce belirlenen 5 ayrı bölge içinde en uygun yerin Kurçatov şehri olduğuna karar verdiklerini ifade etti.

Nükleer enerji santralinin güvenliği konusunda herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağının da altını çizen Kadırjanov, uluslararası uzmanlar ile her türlü müzakereleri yaptıklarına vurgu yaptı.

Kazakistan’ın 4. nesil nükleer enerji santrali için gerekli talimat Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev tarafından verilmişti. Nazarbayev, ekonomik kalkınmanın sürekliliği ve endüstriyel kalkınmanın sağlanması gibi nedenlerle nükleer enerji santraline gerek duyulduğunu belirtmiş, hükümete, santralin kurulacağı yeri belirlemesi ve inşaatıyla uğraşacak yetkililerle görüşülmesi talimatı verdiğini açıklamıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler