1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kilis Belediyesi Solar Çamur Kurutma Tesisi kuracak

Kilis Belediyesi Solar Çamur Kurutma Tesisi kuracak

Kilis Belediyesi, Suriye’den yaşanan göçün etkisiyle artan nüfusun yol açtığı atıksu arıtma tesisinde biriken çamuru kurutmak için güneş enerjisinden yararlanan bir kurutma tesisi kuracak.

Kilis Belediyesi Solar Çamur Kurutma Tesisi kuracak

Enerji Günlüğü - Kilis Belediyesi, Suriye’den yaşanan göçün etkisiyle artan nüfusun yol açtığı atıksu arıtma tesisinde biriken çamuru kurutmak için güneş enerjisinden yararlanan bir kurutma tesisi kuracak.

Kilis İli’nde, kente zorunlu göç halinde olan Suriyeli nüfusun belediye hizmetlerinde artan oranda baskı yaratması nedeniyle altyapı olanaklarında çeşitli sıkıntılar yaşanıyor. Mevcut durumda Kilis Atıksu Arıtma Tesisi’nde oluşan arıtma çamuru Kilis Katı Atık Düzenli Depolama Alanı’nda depolanıyor. Ancak, artan nüfus olgusu depolama sahasının kapasitesinin de hedeflenen zamandan önce dolmasına neden oluyor. Bu sıkıntılara çözüm üretmek amacıyla Kilis Belediyesi, AB tarafından finanse edilen proje kapsamında Kilis İli, Merkez İlçesi’nde bulunan tapulu arazisi üzerinde Solar Çamur Kurutma Tesisi inşa edilecek. Atıksu arıtma tesisinde oluşan günlük 24 ton çamurun solar çamur kurutma tesisinde kurutulacak. 

KURUTMA İŞLEMİ 4 AYRI SERADA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Tesiste oluşan günde 24 ton çamur keki inşa edilecek solar çamur kurutma tesisinde kurutulacak. Kurutma işlemi polikarbonat malzemeden yapılmış 4 adet serada gerçekleşecek. Seralara serilmiş çamurun 1 günde kurutulması hedefleniyor. Çamurun seralara taşınması kamyonla, kuruyan çamurun seralardan çıkarılması vidalı konveyör ile sağlanacak. %85 oranında kuruluğa ulaştırılan çamur, çimento sektörü için yakıt olarak kullanılacak. 

Enerji Günlüğü 

Önceki ve Sonraki Haberler