1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Kolin’den Soma’ya 900 milyon dolarlık yatırım

Kolin’den Soma’ya 900 milyon dolarlık yatırım

Enerji Günlüğü - Hidrogen Enerji, rodövans ihalesini kazandığı Soma kömür sahasına kuracağı santral için lisans başvurusu yaptı. Kolin İnşaat’ın...

Kolin’den Soma’ya 900 milyon dolarlık yatırım

Enerji Günlüğü - Hidrogen Enerji, rodövans ihalesini kazandığı Soma kömür sahasına kuracağı santral için lisans başvurusu yaptı. 

Kolin İnşaat’ın bünyesinde faaliyet gösteren Hidrogen Enerji, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü’nün açtığı rödovans ihalesi sonucu aldığı Soma İr.4168 no’lu ruhsat sahasında termik santral kurmak üzere çalışmalara başladı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) lisans başvurusunu yapan firma, Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) Raporu almak üzere de gerekli başvurularını gerçekleştirdi.

Kuracağı 3 x 150 MW’lık Santralı için yatırım bedelini 900 milyon Dolar olarak belirleyen firma, yatırımının yüzde 25’ini özkaynaklardan, yüzde 75’ini ise dış finansman ile karşılamayı hedefliyor.

Termik Santralde yılda 3.942.000.000 kW brüt, 3.150.000.000 kW net elektrik üretimi yapılması hedefleniyor.

Termik Santralde dolaşımlı akışkan yataklı kazan teknolojisi kullanılacak. Termik Santral; 3 adet dolaşımlı akışkan yataklı kazan, 3 adet elektrostatik çöktürücü, fanlar, 1 adet baca, desülfürizasyon sistemi, şalt sahası, buhar kazanı, kömür depolama sahası ve kömür besleme sistemleri, uçucu ve taban külü siloları, soğutma kulesi ile 1 adet buhar türbini ve jeneratörden oluşacak.

TKİ’ye rödovans bedeli olarak 4,69 krş/kWh ödeyecek olan firmanın sözleşmesine göre, en geç 6 yıl sonunda Santralını tamamlaması gerekiyor. 

İlkyaz Yenidoğan

Önceki ve Sonraki Haberler