1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Konut hariç doğalgaza yüzde 20 zam

Konut hariç doğalgaza yüzde 20 zam

Sanayi işletmeleri ile elektrik santrallerine tükettiği doğalgaz fiyatlarına yüzde 20 zam geldi. Konut gazında fiyat değişmedi. 

Konut hariç doğalgaza yüzde 20 zam

Enerji Günlüğü - Türkiye Ekim 2023 dönemine enerji zamları ile giriyor. BOTAŞ, doğalgaz fiyat tarifesinde yukarı yönlü revizyona gitti. Buna göre Ekim 2023 döneminde Türkiye’de büyük ölçekli sanayi kuruluşları ile küçük ve orta ölçekli işletmeler tarafından tüketilen doğalgazın toptan satış fiyatı yüzde 20 arttırıldı. Elektrik üretimi amaçlı doğalgazın toptan satış fiyatları da yüzde 20 oranında yükseldi. 

KONUT GAZINA ZAM YOK 

Konutlarda tüketilen doğalgazın fiyatlarında ise değişikliğe gidilmedi. BOTAŞ’ın doğalgaz tarife değişikliği duyurusunda, konutlarda doğalgaz fiyatının en düşük olduğu ikinci ülkenin (Birinci Ukrayna) Türkiye olduğu ifadesine yer verildi. 

ÜCRETSİZ GAZ UYGULAMASI

Türkiye’de Mayıs 2023 tarihinden bu yana, konularda tüketilen doğalgazın 25 metreküpe kadarlık kısmından ücret alınmıyor, bu kısım Enerji Bakanlığı bütçesinden karşılanıyor. Ücretsiz doğalgaz uygulaması Nisan 2023 tarihine kadar devam edecek. 

Etiketler : ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler