1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Bedava gazın bedelini Enerji Bakanlığı ödeyecek

Bedava gazın bedelini Enerji Bakanlığı ödeyecek

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, bedava doğal gaz uygulamasında hiçbir tüketicinin hakkının zayi olmayacağını, tahsil edilen faturalar varsa iptal edilip iade edileceğini açıkladı.

Bedava gazın bedelini Enerji Bakanlığı ödeyecek

Enerji Günlüğü - Konutlar için bir ay bedava doğalgaz uygulamasına ilişkin Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi yayınlandı. Konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin tükettiği doğalgazın bir kısmının veya tamamının ücretsiz olarak temin edilmesiyle ilgili olarak BOTAŞ görevlendirildi. Ücretsiz kullandırılacak doğalgazın bedelinin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı bütçesinden karşılanmasının koşulları da netleştirildi. Buna ilişkin düzenlemeler de Resmi Gazete’de yayınlandı. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz konuya ilişkin açıklamasında “Usul ve esasları belirledik. Dağıtım şirketleri ile görüştük gerekli yazıyı gönderdik. Kesinlikle hiçbir tüketicimizin hakkı zayi olmayacak” dedi. EPDK Başkanı Yılmaz konunun ayrıntılarına ilişkin ise “Tahsil edilen faturalar varsa iptal edilecek ve vatandaşlarımıza iade edilecek. Ön ödemeli sayaç kullanıcıları da uygulamadan yararlanacak. Bir aylık tüketimi tespit edilecek ve akabindeki ay o miktarda doğal gaz vatandaşımızın kartına ücretsiz yüklenecek” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler