1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Mayıs’ta doğal gaz tarifesi değişmedi

Mayıs’ta doğal gaz tarifesi değişmedi

BOTAŞ, 1 Mayıs'tan geçerli olacak şekilde konutlarda, sanayide ve elektrik üretimi amaçlı doğal gaz toptan satış fiyatında bir değişiklik yapılmadığını açıkladı.

Mayıs’ta doğal gaz tarifesi değişmedi

Enerji Günlüğü - Mayıs ayında Botaş toptan doğal gaz satış fiyatlarını sabit tuttu. Böylece 1000 m3 gaz fiyatı konutlar için konutlarda 4 bin 80 lira ve elektrik üretiminde 10 bin lira olarak devam edecek.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ), 1 Mayıs'tan geçerli olacak şekilde doğal gaz toptan satış fiyatlarında bir değişiklik yapılmadığını açıkladı. BOTAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, Mayıs ayında geçerli olacak mesken ve sanayi aboneleri ile elektrik üretime yönelik tarifeler sabit kaldı. Böylece BOTAŞ'ın konut tüketicileri için gaz dağıtım şirketlerine mayısta uygulayacağı satış fiyatı 1000 metreküp doğal gaz için 4 bin 80 lira olarak devam edecek. Sanayi abonelerinin tarifesi, kademe 1 için 1000 metreküp doğalgazda 7 bin 124 lira, kademe 2 için ise 9 bin 478 lira olarak belirlenirken, elektrik üretim amaçlı tarifede ise 1000 metreküp doğalgazın fiyatı 10 bin lira olacak. 

EKİM’E GÖRE SANAYİ VE ELEKTRİK ÜRETİMİNDE GAZ FİYATLARI AZALDI

Diğer yandan Botaş, 2022 Ekim ayı esas alındığında sanayide kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında 1 Mayıs itibariyle %52,43 ile %63,63 oranlarında, elektrik üretimi amaçlı kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında ise %51,52 oranında indirim yapıldığını belirtti. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler