1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Erdoğan: Konutlarda doğalgaz bir ay boyunca ücretsiz olacak

Erdoğan: Konutlarda doğalgaz bir ay boyunca ücretsiz olacak

Cumhurbaşkanı recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki bir ay boyunca konutlarda doğalgaz kullanımının tümüyle ücretsiz olacağını açıkladı.

Erdoğan: Konutlarda doğalgaz bir ay boyunca ücretsiz olacak

Enerji Günlüğü - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karadeniz doğalgazının devreye alınması töreninde açıklama yaparken, bir ay süresince konutlarda tüketilen doğalgazdan hiç bir ücret alınmayacağını duyurdu. 

Karadeniz’den çıkarılan yerli doğalgazın şebekeye verilmesiyle ilgili tören, Zonguldak Filyos’ta gerçekleşti. 

Törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Vatandaşlarımızı hayat pahalılığı enflasyon karşısında asla yalnız bırakmadık” dedi ve şunları söyledi, “Ülkemizin her bir hanesindeki doğalgaz faturasını düşürecek iki müjdeyi paylaşmak istiyorum. Birinci müjdemizi açıklıyorum. Vatandaşlarımızın evlerindeki mutfaklarında ve sıcak su tüketiminde kullandıkları doğalgazı bir yıl süreyle ücretsiz veriyoruz. Aylık ortalama 25 metreküpe denk gelen mutfak ve sıcak su için gereken doğalgazın ücreti faturalardan düşülecek. Bu aynı zamanda önümüzdeki yaz olduğunu dikkate alırsak, neredeyse hiç doğalgaz faturası ödenmeyeceği anlamına geliyor. Emeklisinden öğrencisine tüm dar gelirli vatandaşlarımızın bütçesine ücretsiz doğalgaz kullanımının kaktı yapacağını düşünüyoruz. Seçimlerden sonra vatandaşımıza yansıması çok daha net şekilde tecelli edecek. 12 aylık süre boyunca mutfakta ve sıcak su tüketimini karşılayacak bedava doğalgazınız hayırlı olsun”. 

DOĞALGAZ BİR AY BOYUNCA TÜMÜYLE ÜCRETSİZ OLACAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci müjdeyi ise şu sözlerle duyurdu, “İkinci müjdemiz, bir ay boyunca konutların tamamında doğalgaz tüketiminden ücret almayacağız. Yani mutfağın ve sıcak suyun yanı sıra ısınma dahil doğalgaz tüketiminin tamamını bir ay boyunca ücretsiz yapıyoruz.”

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler