1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Konya Ilgın lisans iptali kararını mahkemeye götürüyor

Konya Ilgın lisans iptali kararını mahkemeye götürüyor

Konya Ilgın Elektrik Üretim AŞ, elektrik üretim lisansının iptal edilmesinin ardından EPDK’ya itirazda bulunmuştu. EPDK itiraza cevap vermeyince şirket, olası hak kaybını önlemek amacıyla dava açacak.

Konya Ilgın lisans iptali kararını mahkemeye götürüyor

Enerji Günlüğü - Elektrik üretim lisansı iptal edilen Konya Ilgın Elektrik Üretim AŞ, EPDK'ya itirazda bulunmuştu. EPDK'dan itiraza ilişkin herhangi bir yanıt alamayan şirket, hak kaybına uğramamak için konuyu mahkemeye götürüyor.

2000 yılından itibaren madencilik ve enerji sektörlerinde faaliyet göstermeye başlayan Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ’nin [PRKME] termik santral projeleri yürüten bağlı ortaklığı Konya Ilgın Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, 49 yıl süreli elektrik üretim lisansının tadil edilmesi istemiyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’na (EPDK) başvurmuştu. Başvurunun reddedilerek lisans iptalinin gerçekleştirilmesinin akabinde söz konusu karara karşı şirket, EPDK'ya itirazda bulunmuştu. İtiraza ilişkin EPDK'dan 23 Aralık 2022 Cuma günü mesai bitimine kadar herhangi bir cevap alamayan Konya Ilgın, söz konusu idari işlem konusunda yürütmenin durdurulması talebiyle dava açmak için çalışmalara başlandığını duyurdu.

İTİRAZA CEVAP VERİLMEZSE MAHKEMEYE GİTME HAKKI VAR

İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 11'inci maddesine göre, 30 gün içinde itiraza ilgili makam tarafından cevap verilmemesi durumunda itiraz reddedilmiş sayılıyor. İtirazın reddedilmiş sayılması halinde ise idari dava açma süresi yeniden işlemeye başlıyor. Bu nedenle şirket, EPDK’nın idari işlemi hakkında herhangi bir hak kaybına uğramamak için Ankara İdare Mahkemeleri nezdinde yürütmenin durdurulması konusunda dava açacak.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler