1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. TKİ Ilgın’daki kömür sahasının ruhsatını devredecek

TKİ Ilgın’daki kömür sahasının ruhsatını devredecek

Konya Ilgın, ruhsatı TKİ’de bulunan Ilgın’daki kömür sahasının ruhsatını devralacak.

TKİ Ilgın’daki kömür sahasının ruhsatını devredecek

Enerji Günlüğü - MAPEG, Konya Ilgın’ın ruhsatı TKİ’de bulunan Ilgın’daki kömür sahasının ruhsatını devralmasına izin verdi. 

Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (MAPEG), Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ’nin [PRKME] bağlı ortaklığı Konya Ilgın Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ’nin rödovans karşılığı işletmekte olduğu ancak S:1247 (İR:727) sicil numaralı ruhsatı Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Genel Müdürlüğünde (TKİ) bulunan Konya ili, Ilgın ilçesindeki kömür sahasının ruhsatını devralmasına onay verdi. 

MAPEG’in onaylamasının ardından, devir işlemiyle ilgili talep edilen evrakların tamamlanmasıyla devir süreci de sonuçlandırılacak.

Maden Tetkik ve Arama Kurumunun (MTA) 1980'li yıllarda keşfettiği kömür sahasında sondaj ve rezerv belirleme çalışmaları yabancı sermayeli bir şirket tarafından yürütüldü. 2011 yılında ise Konya Ilgın Elektrik Üretim AŞ tarafından devralındı. Bugün Ciner Grubu bünyesindeki maden sahası, 2019'un sonunda kömür üretimine başlamıştı. Sahanın Konya Ilgın Termik Santral Projesini beslemesi planlanıyor. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler