1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Konya Ilgın’ın üretim lisansı iptal edildi

Konya Ilgın’ın üretim lisansı iptal edildi

EPDK, tesis kurulumunu tamamlayamayan Konya Ilgın Elektrik Üretim AŞ’nin üretim lisansını iptal etti.

Konya Ilgın’ın üretim lisansı iptal edildi

Enerji Günlüğü - EPDK, tesis tamamlama süresinin uzatılmasını isteyen Konya Ilgın Elektrik Üretim AŞ’nin üretim lisansını, mücbir sebep bulunmadığı gerekçesiyle reddetti ve şirketin üretim lisansını iptal etti. 

Park Elektrik Üretim Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ’nin bağlı ortaklığı Konya Ilgın Elektrik Üretim Sanayi ve Ticaret AŞ, tesis tamamlama süresinin 66 ay uzatılması amacıyla 49 yıl süreli elektrik üretim lisansının tadil edilmesi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'na (EPDK) başvurmuştu. EPDK talebi, mücbir sebep bulunmadığı gerekçesiyle reddetti ve şirketin üretim lisansını iptal etti. 

EPDK’nın talebin reddini ve lisans iptalini bildiren kararında; santral inşaat çalışmalarına başlanamamasına ilişkin sunulan gerekçelerin elektrik piyasasına ilişkin mevzuat çerçevesinde mücbir sebep halleri ile lisans sahibinden kaynaklanmayan haklı sebepler kapsamında olmadığı yönünde gerekçe bildirdi. 

Konya Ilgın’ın 500 MW’lık Termik Santrali için 27 Şubat 2013 tarihinde EÜ/4292/02479 sayılı elektrik üretim lisansı verilmişti. 

Konya Ilgın Projesi için EPDK'ya 14.375.000 lira ve 1.000.000 lira tutarında iki adet banka teminat mektubu verilmişti. Bu teminatın 7.575.000 liralık bölümü Elektrik Piyasası Lisans Yönetmeliği uyarınca irat kaydedilecek ve kalan tutar şirkete iade edilecek. 

Ayrıca Konya Ilgın sermayesinde doğrudan veya dolaylı olarak pay sahibi olan tüm gerçek ve tüzel kişiler ile Konya Ilgın AŞ’nin Yönetim Kurulu üyeleri, lisansın iptal edilmesini takip eden üç yıl süreyle yasaklı sayılacak ve yeni lisans başvurusu yapamayacaklar. 

Şirketin, kararın tebliğ edildiği tarihten itibaren 60 gün içinde EPDK’ya itiraz etme veya Ankara İdare Mahkemelerinde dava açma hakkı bulunuyor. Şirketten yapılan açıklamada, konuya ilişkin her türlü yasal hakkın kullanılacağı belirtildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler