1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Konya ve Aksaray`da doğalgaz deposu kurulacak

Konya ve Aksaray`da doğalgaz deposu kurulacak

Enerji Günlüğü - Konya'nın Karapınar ve Emirgazi ilçeleriyle Aksaray'ın Eskil ve merkez ilçeleri sınırları içinde yeraltı doğalgaz depolama tesisi...

Konya ve Aksaray`da doğalgaz deposu kurulacak

Enerji Günlüğü - Konya'nın Karapınar ve Emirgazi ilçeleriyle Aksaray'ın Eskil ve merkez ilçeleri sınırları içinde yeraltı doğalgaz depolama tesisi kurulacak. 

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'ndan (EPDK) yapılan açıklamaya göre, bir şirket, Aksaray ve Konya sınırları içinde yeraltı doğalgaz depolama tesisi kurmak üzere lisans başvurusunda bulundu. Söz konusu yeraltı depolama tesisinin, Aksaray'ın Eskil, Merkez İlçeleri'ne bağlı Sultanhanı, Eşmekaya, Güneşli, İncesu ve Yeşiltömek Köyleri ile Konya'nın Emirgazi, Karapınar İlçeleri'ne bağlı Besci, Işıklar, Kayalı, Merkez, Reşadiye Köyleri'nin sınırları içinde kurulması planlanıyor.

Söz konusu lisans başvurusu, 4646 sayılı Doğal Gaz Piyasası Kanunu, Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliğinin 9'uncu maddesi ve Aynı Yerde Doğal Gaz Depolama Faaliyetinde Bulunmak Üzere Lisans Başvurusunda Bulunan Tüzel Kişilerin Seçimi Hakkında Yönetmeliğin 4'üncü maddesi gereğince duyuruldu.

Bu çerçevede, aynı yerde faaliyet göstermek üzere Doğal Gaz Piyasası Lisans Yönetmeliği çerçevesinde depolama lisansı başvurusunda bulunmak isteyen tüzel kişilerin, 19 Kasım 2013 Salı mesai saati bitimine kadar başvuru yapmaları gerektiği belirtildi. Açıklamaya göre, bu tarih sonrasında yapılacak başvurular dikkate alınmayacak.

EPDK'nın duyurusunda, yeraltı doğalgaz depolama lisansı başvurusunda bulunan tüzel kişinin adı, mevzuat gereği gizli tutuldu.

Önceki ve Sonraki Haberler