1. HABERLER

  2. KARİYER/ATAMA

  3. KTÜN elektrik uzmanı 2 profesör arıyor

KTÜN elektrik uzmanı 2 profesör arıyor

Konya Teknik Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, akademik kadroya 4 enerji uzmanı öğretim üyesi dahil edilecek.

KTÜN elektrik uzmanı 2 profesör arıyor

Enerji Günlüğü - Konya Teknik Üniversitesi, elektrik uzmanı 2 profesör, enerji uzmanı bir doktor ve nükleer uzmanı bir doçenti işe alacağını duyurdu.

Konya Teknik Üniversitesi (KTÜN) Rektörlüğü, akademik kadrosuna yeni uzmanlar alacağını duyurdu. Yapılan açıklamaya göre Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi’ne elektrik uzmanı 2 profesör, enerji uzmanı bir doktor öğretim üyesi ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na nükleer uzmanı bir doçent işe alınacak.

ADAYLARDAN ARANAN NİTELİKLER NELER?

Profesör kadrosuna başvuracak adaylardan ikisinin de lisans ve lisansüstü eğitimlerini ve doçentlik unvanını Elektrik Mühendisliği veya Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında almış olması gerekiyor. Adaylardan birinin elektrik iletim hatları ve güzergah etüdü konularında çalışmalar yapmış olması gerekirken, diğer profesör adayının yere nüfuz eden radar ve elektromanyetik radyasyon ölçümleri konularında çalışmaları olması bekleniyor.

Yine aynı fakülteye alınacak doktor öğretim üyesinin ise lisans, yüksek lisans ve doktorasını Makine Mühendisliği alanında yapmış olması ve su türbinleri ile ilgili deneysel ve sayısal çalışmalar yapmış olması talep ediliyor. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu’na alınacak doçent adayının ise Fizik alanında doçentlik unvanını almış olmasıyla birlikte organik alan etkili transistörler ve perovksite güneş hücreler konularında çalışmaları olması isteniyor.

SON BAŞVURU 20 OCAK

Ayrıca adayların 30 Aralık 2022 - 20 Ocak 2023 tarihleri arasında başvuru yapması gerektiği ve belirtilen süre dışında kalan başvuruların kabul edilmeyeceği bildirildi.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler