1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Kurtkayası RES revizede ÇED Süreci başladı

Kurtkayası RES revizede ÇED Süreci başladı

Enerji Günlüğü - Are Elektrik'in Kayseri ili, Yahyalı ilçesinde yer alan Kurtkayası RES üretim tesisi sahasının değiştirilmesi projesinde ÇED Süreci...

Kurtkayası RES revizede ÇED Süreci başladı

Enerji Günlüğü - Are Elektrik'in Kayseri ili, Yahyalı ilçesinde yer alan Kurtkayası RES üretim tesisi sahasının değiştirilmesi projesinde ÇED Süreci başladı.

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinde konu ile ilgili yapılan açıklamada,ARE Elektrik Üretim Tic. Ve San. A.Ş.’ye ait, Kayseri İli, Yahyalı İlçesi, Kuzoluk Köyü mevkiinde tapunun L34-c3 paftası üzerinde yer alan üretim lisansına sahip Kurtkayası RES'in Santral sahasında ve türbin yerleşim noktalarının değiştirilmesine ilişkin proje için ÇED Sürecinin başladığı duyuruldu.

45 MW gücünde olması öngörülen Santralde 22 rüzgar türbini kurulacak ve santralin MW başına yatırım değeri 2 milyon TL olacak.

ÇED Süreci tamamlanana kadar süreç ile ilgili her türlü bilgiler ve projeye ilişkin görüş, soru ve öneriler Kayseri Valiliği'ne (Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü) veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilebilecek.

KURTKAYASI RES'İN YERİ DEĞİŞECEK

Önceki ve Sonraki Haberler