1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Kütahya’da eski araç ve lastikler geri dönüştürülecek

Kütahya’da eski araç ve lastikler geri dönüştürülecek

Kütahya Çağ Otomotiv, Kütahya’da günde 16 adet hurda araç sökümü ve 4800 adet ömrünü tamamlamış lastiğin geri dönüşümünü gerçekleştirecek.

Kütahya’da eski araç ve lastikler geri dönüştürülecek

Enerji Günlüğü - Kütahya Çağ Otomotiv, Kütahya’da günde 16 adet hurda araç sökümü ve 4800 adet ömrünü tamamlamış lastiğin geri dönüşümünü gerçekleştirecek.

Kütahya İli, Merkez İlçesi, Alayunt Mah. Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 6 bin 700 metrekarelik arsa üzerinde Kütahya Çağ Otomotiv Hurda Tic. Ltd. Şti. tarafından “Ömrünü Tamamlamış Araç Geçici Depolama ve İşleme Tesisi ve “Ömrünü Tamamlamış Lastik Geri Kazanım Tesisi” projesi yapılması planlanıyor. Projede günde 16 aracın söküm işlemi yapılması ve 4800 adet ömrünü tamamlamış lastiğin kesilip paketlenip sevk edilmesi planlanıyor.  

Proje ile Türkiye genelinden temin edilen ömrünü tamamlamış lastikler fabrika sahası içinde depolanacak. Depodan alınan lastikler kalın tellerin çıkarılması için tel çıkarma makinesine getirilecek, bu makinede çıkarılan teller presleme makinesinde preslenerek satışa sunulacak. Kalın telleri çıkarılan lastikler kesme makinesine (makasa) getirilecek, bu makasta lastikler çeşitli ebatlarda kesilecek. Buradan kesilen lastikler ebatlarına göre ayrılarak paketleme işlemi yapılarak satışa sunulacak.

Enerji Günlüğü 

 

Önceki ve Sonraki Haberler