1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Kuzey Akım boru hattı bakıma girecek

Kuzey Akım boru hattı bakıma girecek

Gazprom, Rus doğal gazını Almanya'ya taşıyan Kuzey Akım 1 Doğal Gaz Boru Hattı’nı 11 Temmuz'da bakıma alacak.

Kuzey Akım boru hattı bakıma girecek

Enerji Günlüğü - Rus doğal gazını Almanya'ya taşıyan Kuzey Akım 1 Doğal Gaz Boru Hattı 11 Temmuz'da on günlüğüne bakıma alınacak.

Gazprom, Rus doğal gazını Almanya'ya taşıyan Kuzey Akım 1 Doğal Gaz Boru Hattı’nın 11 Temmuz 2022 tarihinde bakıma alınacağını duyurdu.  Kuzey Akım 1'in her iki borusunun da rutin bakımı 21 Temmuz'a kadar devam edecek.  Bakım sürecinde boru hattı geçici olarak kapatılacak.

BAKIM SONRASI DA GECİKME OLABİLİR

Almanya Ekonomi Bakını Robert Habeck, Rusya'nın planlı bakım çalışması sona erdikten sonra da hattan gaz vermeyi geciktirebileceğini öne sürdü. Rusya'nın Avrupa'ya gaz sevkiyatını daha da azaltmasının veya tamamen durdurmasının beklenen bir hareket olacağını belirten Habeck, böyle bir adımın Rusya'nın Avrupa'yı istikrarsızlaştırma yönünde şu ana kadar attığı adımlara uyacağını savundu. 

Gazprom, Haziran ayı ortasında Kuzey Akım Doğal Gaz Boru Hattı’ndan Almanya’ya gaz akışını ekipman hizmeti nedeniyle günde 70 milyon metreküpün altına, yani mevcut oranın yarısından daha azına indirdiğini açıklamıştı. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler