1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. Kuzey Denizi ülkeleri AB’den hibrit denizüstü RES için düzenleme talep etti

Kuzey Denizi ülkeleri AB’den hibrit denizüstü RES için düzenleme talep etti

Kuzey Denizleri ülkeleri, çok uluslu hibrit denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi projelerinin uygulanmasındaki engellerin kaldırılması için AB’den düzenleme talep ettiler.

Kuzey Denizi ülkeleri AB’den hibrit denizüstü RES için düzenleme talep etti

Enerji Günlüğü - Kuzey Denizleri ülkeleri, çok uluslu hibrit denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi projelerinin uygulanmasındaki engellerin kaldırılması için AB’den düzenleme talep ettiler.

Kuzey Denizi ülkeleri bakanları, çok uluslu hibrit denizüstü (offshore) rüzgâr enerjisi projelerinin uygulanmasındaki engellerle mücadele etmek için AB’ye düzenleme yapma çağrısında bulundular. 

Belçika, Danimarka, Fransa, İrlanda, Lüksemburg, Hollanda, Norveç, İsveç, Almanya ve Avrupa Komisyonu'ndan Enerji Bakanları, 6 Temmuz 2020'de Alman Kuzey Denizleri Enerji İşbirliği Başkanlığı altında video konferansla bir araya geldiler. Denizüstü rüzgârda daha yakın işbirliği sözü veren bakanlar, ortak ve hibrit denizüstü rüzgar projelerinin AB’nin 2050 yılına kadar enerji ve iklim hedeflerine ulaşmasında ve ilk karbon-nötr kıta olmasında önemli bir rol oynamasının beklendiğini kaydettiler.

OFFSHORE RES POTANSİYELİ BÜYÜK ORANDA KULLANILAMIYOR

Ortak açıklamada Bakanlar, denizüstü rüzgâr enerjisinin 2030 ve 2050 enerji ve iklim hedeflerine ulaşmada önemli bir rol oynamasının beklendiğini belirterek, Kuzey Denizi’ndeki rüzgar potansiyelinin bir dizi teknik ve  idari engel nedeniyle hâlâ büyük ölçüde kullanılamadığına dikkat çektiler. Bu zorlukların üstesinden gelmek için “ortak ve hibrit projelerin gerçekleştirilmesini kolaylaştıran AB düzeyinde piyasa düzenleme konseptinin geliştirilmesi” çağrısında bulundular.

 

Önceki ve Sonraki Haberler