1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. Letonya`dan Gazprom`u devre dışı bırakacak adım

Letonya`dan Gazprom`u devre dışı bırakacak adım

Enerji Günlüğü - Letonya kamu doğalgaz şirketi Latvijas Gaze, Nisan 2017'ye kadar dağıtım ve depolama faaliyetlerini birbirinden ayıracak.Letonya parlamentosu,...

Letonya`dan Gazprom`u devre dışı bırakacak adım

Enerji Günlüğü - Letonya kamu doğalgaz şirketi Latvijas Gaze, Nisan 2017'ye kadar dağıtım ve depolama faaliyetlerini birbirinden ayıracak.

Letonya parlamentosu, 2,3 milyar metreküp doğal gaz depolama kapasitesiyle Avrupa'nın en büyüğü olan kamu doğalgaz şirketi Latvijas Gaze'de yüzde 34 hisse sahibi olan Gazprom'un hisselerini satmaya zorlayacak adımlardan birini daha attı. Parlamento, Letonya doğalgaz dağıtım ve depolama faaliyetlerini elinde tutan Latvijas Gaze şirketi'nin dağıtm ve depolama faaliyetlerini birbirinden ayırmaya zorlayacak yasa tasarısının ikinci oylamasını gerçekleştirdi.

Baharda yapılması beklenen son oylamada ise onaylanması beklenen yasa çerçevesinde Latvijas Gaze'nin depolama birimi cari hissedarlarının pay sahibi olmadığı bağımsız bir şirket haline gelecek. Depolama birimi 2017 sonuna kadar bağımsız bir şirket haline gelmediği takdirde Latvijas Gaze ceza ödeyecek.

Depolama biriminin bağımsız bir şirket haline gelmesi Gazprom'un Şirket'teki hissesini satmak zorunda kalması anlamına geliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler