1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Libya'da petrol savaşı kızışıyor

Libya'da petrol savaşı kızışıyor

Libya Ulusal Petrol Kurumu, (NOC) Hafter liderliğindeki LNA'nın petrol saha ve limanlarına ablukayı devam ettireceğini açıklamasının ardından yeniden ülke genelinde mücbir sebep ilan etti.

Libya'da petrol savaşı kızışıyor

Enerji Günlüğü - Libya Ulusal Petrol Kurumu, (NOC) Hafter liderliğindeki LNA'nın petrol saha ve limanlarına ablukayı devam ettireceğini açıklamasının ardından yeniden ülke genelinde mücbir sebep ilan etti.

Afrika'nın en büyük petrol rezervine sahip ülkesi olan Libya'da 173 gün sonra petrol üretimi ve ihracatı yeniden başladı ancak konuya ilişkin anlaşmazlık devam ediyor. Libya Ulusal Petrol Kurumu, (NOC) yaptığı açıklamada ülke genelinde mücbir sebep halinin kaldırılarak, üretim ve ihracatın yeniden başlayacağını duyurdu. 

Bu duyurunun ardından Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne karşı mücadele eden General Halife Hafter liderliğindeki LNA, Libya'nın petrol saha ve limanlarına ablukayı devam ettireceğini açıkladı. Bunun üzerine NOC yeniden ülke genelinde mücbir sebep ilan etti ve petrol ihracatını durdurdu. Şirket yaptığı açıklamada, LNA'nın ablukayı sürdürme kararı almasının arkasında Birleşik Arap Emirlikleri'nin olduğu suçlamasına bulundu.

Petrol üretimi ve ihracatı yeniden başlamasının ardında Sidra Petrol Limanı'na ilk petrol tankerinin ulaştığını açıklayan NOC, ilk olarak Sidra Petrol Limanı'nda "Girit Tabyas" isimli tanker gemisine ham petrolün yükleneceğini açıklamıştı.

HAFTER GÜÇLERİ ABLUKAYI SÜRDÜRECEK

LNA Sözcüsü Ahmed Mismari yaptığı açıklamada, Cuma günü 6 ay sonra ilk kez bir tankere dolum yapılmasına izin verilmesinin "dost ve kardeş ülkelerin" talebi ile gerçekleştiğini belirterek, "Libya halkının emirleri uygulanana kadar petrol sahaları ve limanlar kapalı kalacak" diye konuştu. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler