1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Libya’da petrol ihracatı artacak

Libya’da petrol ihracatı artacak

Libya Ulusal Petrol Şirketi (NOC), ülkenin iki büyük limanı olan Es Sider ve Ras Lanuf limanlarından yapılan petrol ihracatında mücbir sebepleri kaldırdı.

Libya’da petrol ihracatı artacak

Enerji Günlüğü - Libya Ulusal Petrol Şirketi (NOC), ülkenin iki büyük limanı olan Es Sider ve Ras Lanuf limanlarından yapılan petrol ihracatında mücbir sebepleri kaldırdı.

Libya’da Birleşmiş Milletler (BM) tarafından tanınan Ulusal Mutabakat Hükümetine bağlı National Oil Corporation (NOC) tarafından yapılan açıklamada, ülkenin en büyük petrol limanlarından ikisinde mücbir sebep durumunun kaldırıldığı duyuruldu. NOC, 11 Ekim'de ülkenin en büyük petrol sahası olan Sharara petrol sahasındaki mücbir sebep durumunun kaldırıldığını duyurmuştu.

NOC ayrıca, üretim seviyesinin iki hafta içinde günde 800 bin varil, dört hafta içerisinde ise günde 1 milyon varil ham petrole ulaşmasının planlandığını aktardı. 

Es Sider'ı işleten NOC şirketi Al Waha Oil Co. Cuma günü yaptığı açıklamada, limanın Cumartesi günü yeniden faaliyete başlayacağını ve ilk tankerin 48 saat içinde beklendiğini söyledi.

Libya’da ekonomi büyük oranda petrol gelirlerine bağlı. Yeraltı kaynaklarının büyük kısmı ise Darbeci General Hafter’e bağlı güçlerin elindeki doğu bölgelerinde yer alıyor. Libya’daki petrol blokajı nedeni ile günlük ham petrol üretimini 1,2 milyondan 100 bin varile düşmüştü. Blokaj Eylül ayında kaldırıldı ancak tüm sahalarda ve limanlarda faaliyetler tam başlamış değil. 

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler