1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Liselilerden çevreci ve ucuz elektrik projesi

Liselilerden çevreci ve ucuz elektrik projesi

Enerji Günlüğü - Sosyal İnovasyon Kampı’nda lise öğrencileri, çevreye zarar vermeyen ucuz elektrik üreten eko-lojik kasis projesi geliştirdiler.MetLife...

Liselilerden çevreci ve ucuz elektrik projesi

Enerji Günlüğü - Sosyal İnovasyon Kampı’nda lise öğrencileri, çevreye zarar vermeyen ucuz elektrik üreten eko-lojik kasis projesi geliştirdiler.

MetLife Vakfı, Genç Başarı Eğitim Vakfı ile birlikte sosyal girişimciliği özendiren, sorun tespiti, takım kurma, fikir geliştirme ve iş modeli geliştirme ile Sosyal İnovasyon Kampı’nın beşincisi 30 Nisan 2016 tarihinde Robert Koleji’nde gerçekleştirdi.

Kampta yapılan yarışmada kazanan, “Eko-lojik Kasis” isimli proje oldu. Kazanan ekip geliştirdikleri proje ile geçiş yoğunluğunun fazla olduğu köprü ve işlek yolların üzerine koyulacak dinamolu kasis sistemleri ile çevreye zarar vermeyen ve hareket enerjisini elektrik enerjisine çevirebilecek bir sistem modelledi. Proje ile ucuz ve çevreye zararsız enerji üretilmesi amaçlanıyor. 

70 LİSE ÖĞRENCİSİ YARIŞTI

Robert Koleji, Nevzat Ayaz Anadolu Lisesi, Çamlıca Anafen Anadolu ve Fen Lisesi, Emirgan Özdemir Sabancı Anadolu Lisesi, Ümraniye Anadolu Lisesi, Nahit Menteşe Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi, Maltepe Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören 70 lise öğrencisinin yer aldığı Sosyal İnovasyon Kampı’nda, her okuldan bir yarışmacının katılımıyla oluşturulan 10’ar kişilik karma ekipler yarıştı.

Bu yıl beşincisi gerçekleştirilen Sosyal İnovasyon Kampı’nda lise öğrencileri, “Türkiye’de sosyal bir problemi çözmek isteseler nasıl bir giriş yaparlardı” sorusuna yanıt aradı. Öğrenciler bu amaçla tüm gün boyunca yaptıkları hazırlık çalışmaları sonuncunda bir şirket kuruluşu tasarlayarak, saptadıkları sosyal probleme çözüm olacak ürün ve iş modelini jüri önünde sundu.

Önceki ve Sonraki Haberler