1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Manisa’da toplu enerji santralleri açılışı gerçekleştirilecek

Manisa’da toplu enerji santralleri açılışı gerçekleştirilecek

Manisa’da kurulan Soma Kolin Termik Santrali ile Sanko JES-2, JES-3 jeotermal santralleri ve Maspo Ala-2 jeotermal santrali bugün düzenlenen törenle açılacak.

Manisa’da toplu enerji santralleri açılışı gerçekleştirilecek

Enerji Günlüğü - Manisa’da kurulan Soma Kolin Termik Santrali ile Sanko JES-2, JES-3 jeotermal santralleri ve Maspo Ala-2 jeotermal santrali bugün düzenlenen törenle açılacak.

Manisa'da enerji ve tabii kaynaklar projeleri toplu açılış töreni gerçekleştirilecek. Soma Kolin Termik Santrali, Sanko JES-2, JES-3 jeotermal santralleri ve Maspo Ala-2 Jeotermal Santrali bugün saat 14.00'da düzenlenecek törenle resmi olarak açılacak. Ayrıca Soma ve Kırkağaç'a törenle doğalgaz verilecek. Düzenlenecek törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez video konferans yöntemiyle katılacak.

Manisa'nın Soma ilçesi Yırca Köyü bölgesinde Kolin Enerji tarafından kurulan 510 MW kurulu gücündeki Soma Kolin Termik Santrali’nde bölgeden çıkarılan kömür kullanılarak yılda ortalama ortalama 2.613.589.445 kWh elektrik üretilecek. Üretilen elektrik 1 milyon 750 bin evin elektrik ihtiyacını karşılayacak. Santralde 1500 kişi istihdam edilecek.

ALAŞEHİR VE SALİHLİ’DE JES KAPASİTESİ ARTIYOR

Resmi açılışı gerçekleştirilecek olan Manisa’nın Alaşehir ilçesinde kurulu 30 MW kurulu güce sahip yeni fazı Ala-2 Jeotermal Enerji Santrali (JES) yılda 249.660.000 kWh elektrik üretecek. Gürmen Grup şirketlerinden Maspo Enerji’nin kurduğu santral 27 Eylül 2019'da bakanlık kabulu yapılarak hizmete girmişti. Santralde 100 kişi istihdam edilecek.

Sanko Enerji’nin Manisa’nın Salihli ilçesinde kurduğu ve 2019 yılı Eylül ayında işletmeye aldığı 24,5 MW kapasiteli Salihli Jeotermal Enerji Santrali (JES) ile 30 MW kapasiteli Salihli Jeotermal Enerji Santrali (JES) de resmi olarak açılacak. Sanko JES-2 yılda 196 milyon kWh elektrik üretirken, Sanko JES-3 yılda 240 milyon kWh elektrik üretecek. Üretilen elektrik 450 bin hanenin elektrik ihtiyacını karşılayabilecek. Santrallerde toplam 70 kişi istihdam edilecek.

Ayrıca Soma ve Kırkağaç'a törenle doğalgaz verilecek. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Soma'da verilecek doğalgazın ilk defa kullanılacağı bir eve ziyarette bulunacak.

Enerji Günlüğü 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler