1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. JEOTERMAL

  4. Manisa’da üç jeotermal santral resmi olarak açıldı

Manisa’da üç jeotermal santral resmi olarak açıldı

Manisa’nın Alaşehir ilçesinde kurulan 30 MW’lık Ala-2 JES ile Salihli ilçesinde kurulan Sanko JES-2, JES-3 düzenlenen resmi törenle açıldı.

Manisa’da üç jeotermal santral resmi olarak açıldı

Enerji Günlüğü - Daha önce devreye giren Manisa’nın Alaşehir ilçesindeki 30 MW’lık Ala-2 JES ile Salihli ilçesindeki Sanko JES-2 ve Sanko JES-3 santralleri resmi törenle açıldı.

Manisa’da geçtiğimiz dönemde üretime geçen üç adet jeotermal enerji santralinin resmi açılışı gerçekleştirildi. Alaşehir’de kurulu jeotermal enerji santral yatırımlarından 2019 yılı Eylül ayında işletmeye alınan 30 MW kurulu güce sahip yeni fazı ALA-2 Jeotermal Enerji Santrali (JES) yanında Salihli ilçesinde yine 2019 yılı Eylül ayında işletmeye alınan 24,5 MW kapasiteli Salihli Jeotermal Enerji Santrali (JES) ile 30 MW kapasiteli Salihli Jeotermal Enerji Santrali (JES) de resmi olarak açıldı.

“SANTRALLER YAKLAŞIK 1700 KİŞİYE İSTİHDAM OLANAĞI SAĞLAYACAK”

Açılış kapsamında düzenlenen törene video konferans yöntemiyle katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin jeotermal enerjide Avrupa’da ilk ve dünyada dördüncü sıraya yükseldiğine dikkat çekerek, “Açılışını yaptığımız toplam 266 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçen Sanko Salihli JES-2 ve JES-3 ile Maspo Ala-2 jeotermal enerji santralleri toplam 84,5 MW kurulu güce sahip. Bu santrallerimiz enerji üretim kapasitelerinin yanısıra sağladıkları yüksek istihdamla Manisa’yı bir cazibe merkezi haline getirecektir. Resmi açılışını yaptığımız tesislerimizde üreteceğimiz elektrikle inşallah 2,5 milyon hanemizin elektrik ihtiyacını karşılayacağız. Yine bu yatırımlarla işletme aşamasında yaklaşık 1700 vatandaşımıza istihdam imkanı sağlayacağız” dedi. 

Sabiha KÖTEK - Enerji Günlüğü

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler