1. HABERLER

  2. KÖMÜR

  3. Manook: Kömür fiyatları yüksek ve sürdürülemez

Manook: Kömür fiyatları yüksek ve sürdürülemez

Dünya Kömür Birliği (WCA) Başkanı Michelle Manook, kömürden çıkışa rağmen yeni kömür finansörlerinin kömürü fonlamak için ortaya çıktığını kaydetti. 

Manook: Kömür fiyatları yüksek ve sürdürülemez

Enerji Günlüğü - Dünya Kömür Birliği (WCA) Başkanı Michelle Manook, mevcut küresel kömür fiyatlarının yüksek ve sürdürülemez olduğunu belirtti.

Kömür fiyatları yılın başından beri yükseliyor. En büyük ihracatçı ülke Endonezya'nın ihracatı yasaklaması ve ardından Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin Avrupa'yı kömür almaya itmesi de fiyatları daha da yükseltiyor. Bu duruma dikkat çeken Dünya Kömür Birliği (WCA) Başkanı Michelle Manook, yüksek kömür fiyatlarının sürdürülemez olduğunu belirtti. Manook, Reuters’a verdiği demeçte, “Yüksek fiyatları sürdüremeyeceğiz çünkü bu kalkınma için iyi değil, hiç kimse için iyi değil" dedi.

“YENİ KÖMÜR FİNANSÖRLERİ ORTAYA ÇIKTI”

Manook ayrıca mevcut dünya olaylarının enerji geçişini yeniden düşünmeye ittiğini vurgulayarak, “Hiç kimse sürdürülebilirlikten uzaklaşmıyor ama gerçekten elde etmeye çalıştığımız şeye karşı iddiamızı test etmek zorundayız" dedi. 

Manook, büyük finans kurumlarının kömürden uzaklaşmasına rağmen, yeni finansörlerin kömürü fonlamak için ortaya çıktığını da kaydederek, "Özel sermaye ve benzerleri gibi bir sürü yeni yükselen oyuncu var. Bu, kömür için finansman bulmanın daha zor olmadığı anlamına gelmiyor” dedi.

Çevreciler, atmosferi en fazla kirleten fosil yakıt olan kömürü kullanmanın iklim değişikliğini engellemenin önünde bir engel olduğu konusunda uyarıyorlar.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler