1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. Mardin`in tarım atıkları elektriğe dönüşecek

Mardin`in tarım atıkları elektriğe dönüşecek

Enerji Günlüğü - Mardin'in Derik ilçesinde mısır ve pamuk hasadından sonra tarlalarda kalan saplar yakılarak elektrik üretilecek.Mavibayrak Doğu Enerji...

Mardin`in tarım atıkları elektriğe dönüşecek

Enerji Günlüğü - Mardin'in Derik ilçesinde mısır ve pamuk hasadından sonra tarlalarda kalan saplar yakılarak elektrik üretilecek.

Mavibayrak Doğu Enerji Üretim A.Ş. tarafından Mardin ili Derik ilçesi Kıraç mevkiinde 12 MWe / 52,48 MWt kurulu gücünde Mavibayrak Doğu Biyokütle Enerji Santrali projesi hayata geçirilecek.

46.695.000 TL bedelli projede mısır ve pamuk hasadından sonra tarlalarda kalan saplar yakılarak enerji üretilecek. Üretilen enerji Türkiye Elektrik İletim A.Ş Genel Müdürlüğü ile yapılacak görüşmeler doğrultusunda uygun olan enterkonnekte sisteme verilecek.

Tesiste saatte yaklaşık 13 ton hammadde kullanılarak yılda 8000 saat çalışılması planlanıyor. Bu durumda yılda 96 GWh elektrik üretilecek.

PROJEYE ÇED GEREKLİ GÖRÜLMEDİ

Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklamada, proje ile ilgili olarak Bakanlığa sunulan dosyanın incelenip değerlendirilerek, Mardin Valiliği tarafından 'Çevresel Etki Değerlendirmesi Gerekli Değildir' kararı verildiği belirtildi.

Önceki ve Sonraki Haberler