1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. Motorize güneş santrali kurucusu: Akkaşoğlu Grup

Motorize güneş santrali kurucusu: Akkaşoğlu Grup

Enerji Günlüğü - Güneş enerji santrali kurulumları yapan Akkaşoğlu Grup, ekipmanları kamyonete yükleyip köy köy gezerek hem tanıtım yapıyor hem sipariş...

Motorize güneş santrali kurucusu: Akkaşoğlu Grup

Enerji Günlüğü - Güneş enerji santrali kurulumları yapan Akkaşoğlu Grup, ekipmanları kamyonete yükleyip köy köy gezerek hem tanıtım yapıyor hem sipariş alıyor. 

Rüzgar ve güneş enerjisi sistemleri firması Akkaşoğlu Grup Yönetim Kurulu Başkanı Tevfik Akkaş, Enerji Günlüğü’ne yaptığı açıklamada Akdeniz Bölgesi’nin çeşitli illerinde faaliyet gösterdiklerini söyledi. Başlangıçta yatırımcı olarak yola çıktıklarını anlatan Tevfik Akkaş, zamanla başkalarının yatırım ihtiyaçlarını karşılayan bir çözüm ortağı haline geldiklerini söyledi. Akkaş, “İşin en başında, projelerimiz konusundaki sorularımıza sektör içinden doyurucu cevaplar alamadık. Hal böyle olunca eğitim ve araştırma çalışmalarına yöneldik. Ve sonunda bu sorulara biz cevap verir duruma geldik. Bir zaman sonra baktık ki çözüm ortağı olmuşuz” diye konuştu. 

SOLAR SEKTÖRÜNÜN ÖNÜ AÇIK 

Genel algının aksine, güneş enerjisi alanındaki yatırımların önünün kapatılmadığını belirten Akkaş “Zamanla sektördeki imkanlardan faydalanmak isteyen fırsatçılar ortaya çıktı. Devletin, bu yatırımların sağlıklı yapılması konusunda önlem alması ve bu konuda aktif davranması ihtiyacı ortaya çıktı. Teknoloji çok yeni ve hızlı değişen bir durumda. Bu sebeple geleceğe dönük çalışmak çok önemli” dedi.

KÖY KÖY GEZİP TANITIYORUZ

Türkiye’de hala elektriği olmayan köy ve mezralar bulunduğuna işaret eden Tevfik Akkaş, buralarda yaşayanlara da elektrik kullanma imkanı vermek için çalıştıklarını söyledi. Enerjiden yoksun köylere ulaştıklarını belirten Akkaş şöyle konuştu: 

“Sektördeki diğer EPC firmalarından farklı olarak panelleri ve diğer ekipmanları pikaplara koyup, köy köy gezdik. Enerjiden yoksun yerlerdeki insanları; seralara, hayvan barınaklarına, ambarlara ve benzer yerlere güneş paneli kurup elektrik üretebilecekleri konusunda bilinçlendirdik. Köylülerle onların dilinden, en anlaşılır ve samimi şekilde konuştuk. Hiç problem yaşanmadı mı? Elbette yaşandı. Ancak biz yeri geldiğinde kendimizden maddi olarak da ödün vererek sorunları çözüyoruz. Sonuç olarak aldığımız tepkiler çok güzel.” 

BÜYÜK-KÜÇÜK İŞ AYRIMI YOK

“Bizim işimiz, geleceğimiz” sloganıyla faaliyet gösterdiklerinin altını çizen Akkaş “Bu işin büyüğü, küçüğü yok. Türkiye enerji konusunda çok büyük potansiyele sahip. Bunun kıymeti bilinmeli. Özellikle firmaların, yatırımcıları bilgilendirmesi, bu alandaki gelişim için çok önemli. Bu sektörde bakım elemanından üreticisine kadar tüm paydaşlar kazanç sağlayabilir” ifadelerini kullandı. 

Gizem ÇINAR - Enerji Günlüğü

Önceki ve Sonraki Haberler