1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. NASA Ay’da nükleer enerji santrali kuracak

NASA Ay’da nükleer enerji santrali kuracak

2026 yılına kadar Ay’da nükleer enerji santrali işletmeyi planlayan NASA, proje veya planı olan girişimcilerin görüşlerini alacak.

NASA Ay’da nükleer enerji santrali kuracak

Enerji Günlüğü - 2026 yılına kadar Ay’da nükleer enerji santrali işletmeyi planlayan NASA, proje veya planı olan girişimcilerin görüşlerini alacak.

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) ile birlikte ABD Enerji Bakanlığı tarafından yapılan ortak duyuruda, nükleer enerji santralinin Ay'a nasıl yerleştirileceği konusunda sistem tasarımı ve yeni fikirler arandığı aktarıldı. Duyuruda, tekliflerin 19 Şubat’a kadar ABD hükümetine teslim edilmesi istendi.

SİSTEMİN 10 YIL ÇALIŞMASI İSTENİYOR

Ay görevleri için güneşten bağımsız bir güç kaynağı oluşturmayı hedefleyen NASA, 2026 yılına kadar Ay’da çalışır durumda bir nükleer reaktör olmasını hedefliyor. Buna göre, inşa edilecek nükleer santral, dünyada üretilecek ve yine bunun ön testleri dünyada tamamlanacak. Nükleer enerji üretecek sistem uzaya gönderilecek bir araçla, Ay yüzeyine indirilecek. Dünya'dan Ay'a fırlatılacak nükleer enerji üretecek sistemin 6 metre uzunluğunda ve 4 metre çapında bir silindirin içine sığması ve 6 bin kilogram daha fazla olmaması isteniyor. Sistemin ilk adımda kesintisiz olarak en az 40 kilovat enerji üretmesi ve 10 yıl boyunca çalışması hedefleniyor.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler