1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. Nesli tehlike altındaki kuşların avına izin verildi!

Nesli tehlike altındaki kuşların avına izin verildi!

23 Mayıs 2019 tarihinde toplanan Merkez Av Komisyonu, nesli küresel ölçekte tehlike altında olan üveyik ve elmabaş patka kuş türlerinin avlanmasına izin verdi. 

Nesli tehlike altındaki kuşların avına izin verildi!

Enerji Günlüğü - 23 Mayıs 2019 tarihinde toplanan Merkez Av Komisyonu, nesli küresel ölçekte tehlike altında olan üveyik ve elmabaş patka kuş türlerinin avlanmasına izin verdi. 

Nesli tehlike altındaki üveyik ve elmabaş patkanın avının tamamen yasaklanmasını talep eden 27 doğa koruma kuruluşunun başlattığı imza kampanyasına 65 binin üzerinde imza toplanmasına rağmen, 23 Mayıs 2019 tarihinde toplanan Türkiye Merkez Av Komisyonu, üveyik ve elmabaş patka kuş türlerinin avlanmasına izin verdi.

KARARA HAYVAN HAKLARI SAVUNUCULARI TEPKİLİ

Görevlerinden biri korunacak türleri belirlemek olan ve çoğunluğu avcılardan oluşan Merkez Av Komisyonu, aldığı kararla nesli küresel ölçekte tehlike altında olan kuş türlerinin avlanmasına bir kez daha izin vermiş oldu. Karar, doğa koruma kuruluşları, doğa severler ve hayvan hakları savunucuları tarafından tepkiyle karşılandı.

Kararın ardından açıklama yapan 27 kurum ve doğa severler, nesli küresel ölçekte yok olma tehlikesinde olan üveyik ve elmabaş patkanın avına hâlâ izin veriliyor olmasının kabul edilemez olduğunu belirtti. Alınan karara itiraz edeceklerini belirten kurumlar, yaşam hakkının tüm canlılar için pazarlık edilemez en doğal hak olduğunu vurguladı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler