1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. New York’ta plastik poşet kullanımı yasaklanıyor

New York’ta plastik poşet kullanımı yasaklanıyor

ABD’nin en kalabalık şehri New York’ta çevre kirliliği ile mücadele kapsamında plastik poşet kullanımı yasaklanıyor. 

New York’ta plastik poşet kullanımı yasaklanıyor

Enerji Günlüğü - ABD’nin en kalabalık şehri New York’ta çevre kirliliği ile mücadele kapsamında plastik poşet kullanımı yasaklanıyor. 

ABD’nin Kaliforniya şehrinden sonra New York şehrinde de plastik poşet kullanımı tamamen yasaklanacak. Yılda yaklaşık 23 milyar plastik poşet kullanılan ülkenin en kalabalık şehri New York’ta milletvekilleri, çoğu tek kullanımlık plastik torbaların perakende satışlarına ülke çapında bir yasak koydu. New York Eyaleti yönetimi, 1 Mart 2020'den itibaren plastik poşetlerin yasaklanmasını, istenmesi durumunda da parayla satılmasını öngören yasa tasarını onayladı.

Bu çerçevede mağazaların, biyobozunur olmadıkları ve doğal yaşam ve çevre üzerinde son derece olumsuz etkileri olduğu için müşterilerine tek kullanımlık plastik torbalar sunmaları yasaklandı.

Bununla birlikte isteyen 5 cent ücret karşılığında plastik poşet satın alabilecek. Plastik poşetlerden alınan bu ücretin 2 centi yerel yönetimlere, 3 cent’i de Çevre Koruma Fonu'na aktarılacak.

YASAĞIN MUAF OLDUĞU DURUMLAR

Bu yasağın muaf olduğu durumlar da bulunuyor. Restoranların yiyecek paket servisleri, şarküteri veya et tezgâhı ürünleri ve paketlenmiş ürünler ile giysi, gazete ve paketli ürünlerde plastik kullanımına devam edilebilecek. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler