1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Nükleer Düzenleme Kurulu Başkanlığına Zafer Demircan atandı

Nükleer Düzenleme Kurulu Başkanlığına Zafer Demircan atandı

Enerji Günlüğü – Nükleer Düzenleme Kurulu Başkanlığına, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Zafer Demircan atandı. 2019/40 Sayılı Cumhurbaşkanlığı...

Nükleer Düzenleme Kurulu Başkanlığına Zafer Demircan atandı

Enerji Günlüğü – Nükleer Düzenleme Kurulu Başkanlığına, Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Zafer Demircan atandı. 

2019/40 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararı uyarınca Nükleer Düzenleme Kurulu (NDK) Başkan, İkinci Başkan ve üyeliklerine atamalar yapıldı. Buna göre NDK başkanlığına Zafer Demircan getirildi. NDK İkinci Başkanlığına ise Necati Yamaç atandı. 

Zafer Demircan 1969 yılında Gölcük’te doğdu. İlk ve orta öğrenimini Kocaeli’de tamamladı. 1993 yılında Ege Üniversitesi Kimya Mühendisliğini bitiren Demircan, aynı yıl Hacettepe Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisans programına başladı. 1996 yılında Doktora programına kabul edildi ve 2001 yılında Doktora Programını dereceyle bitirdi. 1993-2001 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalıştı. Yüksek Lisans ve Doktora çalışmaları kapsamında İngiltere’de UMIST ve EXETER üniversitelerinde çalışmalar yaptı. Yine bu süre içerisinde değişik sanayi projelerinde yöneticilik ve danışmanlık görevleri üstlendi. 2002 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nda göreve başladı. Enerji Uzmanı, Grup Başkanı olarak görev yapan Zafer Demircan, 2008-2012 yılları arasında Tarifeler Daire Başkanı olarak görevine devam etti. 2012 yılında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Enerji İşleri Genel Müdürlüğü görevine getirildi. Bilimsel dergilerde çok sayıda çalışması yayınlandı. Zafer Demircan, Hacettepe Üniversitesi’nde yarı zamanlı misafir öğretim görevlisi olarak ders vermeye devam etti. Demircan evli ve üç çocuk babası.

Nükleer Düzenleme Kurulu üyeliklerine getirilen üç isim ise şunlar oldu: İsmail Hakkı Arıkan, Afşin Burak Bostancı ve Mehmet Fatih Alptekin. 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler