1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. Nükleerde rol isteyen Türk şirketlere seminer

Nükleerde rol isteyen Türk şirketlere seminer

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer santralini kurmaya hazırlanan Rusya Devlet Nükleer Şirketi Rosatom, bu yatırımda rol almak isteyen Türk şirketlere konuyla...

Nükleerde rol isteyen Türk şirketlere seminer

Enerji Günlüğü - Akkuyu Nükleer santralini kurmaya hazırlanan Rusya Devlet Nükleer Şirketi Rosatom, bu yatırımda rol almak isteyen Türk şirketlere konuyla ilgili senimer verecek.

Rosatom, iştirakleriyle birlikte ICCI 2014 Enerji ve Çevre Fuarı ve Konferansı'na katılıyor. Fuar kapsamında; JSC Atomenergoprom, JSC Concern Rosenergoatom, JSC Atomenergoproekt, JSC NIAEP- JSC Atomstroyexport ve Akkuyu NGS Elektrik Üretim Anonim Şirketi’nin katılacağı bir sergi düzenlenecek.

JSC NIAEP- JSC Atomstroyexport 25 Nisan günü, Akkuyu NGS Projesi kapsamında Rosatom ile işbirliği yapmak isteyen Türk şirketlerine yönelik bir de seminer düzenleyecek. Seminer katılımcıları, karmaşık altyapı projeleri (nükleer santral inşaatı, nükleer atık ve kullanılmış nükleer yakıt yönetimi, NGS’nin işletmeden çıkarılması), Akkuyu NGS Projesi dahil olmak üzere yurtdışında inşa edilen NGS’ler için ürün ve hizmet tedarikçi seçimine ilişkin ihale prosedürleri, tedarik edilen ürünlerde aranan koşullar gibi konularda bilgi sahibi olabilecek.

Fuar kapsamında, 26 Nisan Cumartesi günü saat 10:30’da başlayacak “Nükleer Enerji ve Türkiye’ deki Son Durum” adlı panelde Akkuyu NGS Elektrik Üretim A.Ş’yi, Büyükeceli Bilgilendirme Merkezi Başkanı Eyyüp Lütfi Sarıcı temsil edecek. Sarıcı, Akkuyu NGS Projesi hakkında bir sunum yapacak. ASE JSC Temsilcisi Anatoly Andriyanov ise seminerdeAkkuyu Projesi’nin yapımı ve ihale süreci hakkında önemli bilgiler paylaşacak.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler